Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Muž z púšte

Krátky opis
Pozývame Vás na ďalší z cyklu verejných prezentácií WIP - "work in progress" z tvorivých rezidencií Connector domácich rezidentov Telocvične. 7.3. Choreografia a performancia - Tomáš Janypka V pohybových konzultáciách v spolupráci s Martinou Hajdyla Lacová. Diskusia s Katarínou Cvečkovou Draft autorského pohybového sóla. Tvorivé štipendium podporil Fond na podporu umenia. Partnerom projektu je Telocvičňa - Rezidenčné centrum pre tanec/ PLAST, Bratislavský kraj, NC a Kulturní Centrum
Fotogaléria
Názov podujatia
Muž z Púšte alias Rytmický Tomáš (WIP)

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
07.03.2023

Popis projektu

Text z anotácie z pozvánky:

"Povodne som sa zamýšľal zaoberať každodennosťou, zbierať gestá a iné mikro-udalosti v uliciach Bratislavy. Na začiatku skúšania sa situácia vyvinula inak a ja som začal pracovať primárne v štúdiu s určitým pohybovým úsilím, ktoré vychádza z impulzu nôh a podlahy. V tomto úsilí vznikajú rôzne rytmy, ktoré sú pre mňa problematické a náročné, ale “niečo“ sa v nich objavuje a to ma teraz zaujíma, to skúmam.

Najlepšie by som to pomenoval v samotnom pohybe, kde v prebiehajúcom momente zavnímam niekde vpredu akýsi ideál rytmu či pohybového obrazu, kam by som sa mohol o chvíľu dostať. A pravdepodobne mi to nejde. Baví ma to zlyhanie ako aj ten proces zmeny, ktorým v tom prechádzam.

Základom je udržať živú kompozíciu imaginácie pre nás troch – perfomera, diváka a udalosť ktorá vzniká.

Pôvodné témy a zámery projektu sú stále prítomné.

Uvidíme, akú formu naberú v práci.


Poďakovanie: PIKI, Danka Tomečková a Villiam Slaminka, Katarína Poliačiková a Soňa Kudelová


https://www.facebook.com/events/3411979095684333

Názov prímateľa
Tomáš Janypka

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
4 532,00 €