Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Knižnica ako rodinná destinácia

Krátky opis
Zámerom projektu je naďalej podporovať, motivovať a viesť k čítaniu deti, mládež a dospelých a vytvoriť, pre všetky vekové kategórie návštevníkov priestor, osobne sa stretnúť so súčasnými tvorcami literatúry a odborníkmi z rôznych oblastí kultúrneho, umeleckého a spoločenského života. Cez atraktívnu škálu podujatí v jednotlivých blokoch formovať vzťah nielen ku knihám, ale aj k pravidelným návštevám knižnice a budovaniu pozitívneho vzťahu ku knižnici a zmysluplnému tráveniu voľného času.
Fotogaléria
Názov podujatia
Nevyužité možnosti ľudovej medicíny

Miesto konania / kraj
Trebišov / Trebišov

Termín konania
08.03.2023

Popis projektu

Prednášku s bylinkárkou Miladou IVANKOVOU  8. marca 2023 o 14:00 h v priestoroch knižnice.

Milada Ivanková  sa ľudovým liečiteľstvom zaoberá už 50 rokov. Za ten čas zozbierala množstvo receptov,  pozná vzácne receptúry na prípravu obkladov, vín, likérov a olejov, ktoré pomáhajú pri rôznych neduhoch. Ľudová medicína skrýva neskutočné bohatstvo, no silu byliniek nepreceňuje, liečbu konzultuje s lekárom. Zdravie by sme si podľa nej mohli zlepšiť návratom k jednoduchšej strave.

Pani Ivanková, zberateľka, ľudová liečiteľka, vďaka svojej skromnosti, pracovitosti a oddanosti vybudovala jedinečnú zbierku 170 ručných prác. Novšie majú viac ako 100 rokov, staršie sú takmer 200-ročné. Sú to unikáty, ktoré spolu so zbierkou liečivých receptov a receptúr sú v rámci Slovenska chránené ochrannou známkou kultúrneho dedičstva.

Názov prímateľa
Zemplínska knižnica v Trebišove

Celkový rozpočet:
2 223,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €