Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Dni ASTORKY v Prahe 2023

Krátky opis
... NAPRIEK ROZDELENIU SPOLU V roku 2023 si pripomíname vznik samostatných republík po rozpade ČSFR. Napriek rozdeleniu Československa sa umelci stále stretávajú na rôznych spoločných kultúrnych platformách a majú záujem o dianie v krajine svojho najbližšieho suseda. Dôkazom je aj naše pravidelné účinkovanie v Prahe, ktoré sa začalo pred 20 rokmi.
Fotogaléria
Názov podujatia
Dni ASTORKY v Prahe

Miesto konania
Česká republika

Termín konania
01.01.2023 - 31.12.2023

Popis projektu

DNI ASTORKY V PRAHE 2023

... NAPRIEK ROZDELENIU SPOLU

2. – 3. 6. 2023 o 19.00 hod. v Švandovom divadle na Smíchově


2. 6. 2023

Lionel Goldstein: Halpern a Johnson

Účinkujú Milan Kňažko,Vlado Černý

Preklad: Alexandra Ruppeldtová

Dramaturgia: Andrea Domeová

Scéna: Peter Čanecký

Kostýmy: Katarína Hollá

Hudba: Michal Novinski

Réžia: Ondrej Spišák

https://www.svandovodivadlo.cz/inscenace/762/divadlo-astorka-korzo-90-halpern-a-johnson


3. 6. 2023

Roman Polák: Dni a noci vášne

Účinkujú: Ady Hajdu, Anežka Petrová

Scéna a kostýmy: Barbora Šajgalíková

Réžia: Roman Polák

https://www.svandovodivadlo.cz/inscenace/762/divadlo-astorka-korzo-90-halpern-a-johnson


3. program:

Prezentácia a predaj publikácií o slovenskom divadle

Diskusie po predstavení


Vstupenky:

Divadlo ASTORKA Korzo ´90 v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja znovu reprezentuje v zahraničí. Hosťovanie sa uskutočňuje s finančnou podporou Fondu na podporu umenia. Pravidelné hosťovanie v  Prahe sa odohráva od roku 2003 a úspech predstavení Divadla ASTORKA Korzo ´90 na tomto podujatí je príslovečný. Počas uplynulých ročníkov naše predstavenia navštívili aj českí divadelníci a filmári, osobnosti diplomatických a podnikateľských kruhov, významní divadelní kritici či zástupcovia prestížneho medzinárodného divadelného festivalu Divadlo. Niekoľko rokov sa Dni Astorky v Prahe, počas rekonštrukcie Švandovho divadla na Smíchově konali v Divadle v Dlouhé, kde sme napríklad mali veľký úspech s Komúnou, ako referovali aj portály s témou severskej literatúry.


DNI ASTORKY V PRAHE 2023

Švandovo divadlo na Smíchově,

Štefánikova 57, 150 00 Praha 5

https://www.svandovodivadlo.cz/inscenace/762/divadlo-astorka-korzo-90-halpern-a-johnson


3. NAPRIEK ROZDELENIU SPOLU

V roku 2023 si pripomíname vznik samostatných republík po rozpade ČSFR. Napriek rozdeleniu Československa sa umelci stále stretávajú na rôznych spoločných kultúrnych platformách a majú záujem o dianie v krajine svojho najbližšieho suseda. Dôkazom je aj naše pravidelné účinkovanie v Prahe, ktoré sa začalo pred 20 rokmi.

.

Súčasťou hosťovania sú aj zaujímavé sprievodné podujatia, diskusie s tvorcami či prezentácia

slovenskej divadelnej literatúry vo foyeri divadla.

Názov prímateľa
Divadlo ASTORKA Korzo ´90

Celkový rozpočet:
8 680,00 €

Výška podpory:
3 500,00 €