Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Dom umenia Arteska sezóna 2023

Krátky opis
Výstava PRIENIK VNÍMANIA sochárky Ivany Golianovej, poukazuje na rôzne sociálne orientované témy, ktorými sa počas pôsobenia na škole, ale aj po ukončení štúdia zaoberá vo svojej tvorbe.
Fotogaléria
Názov podujatia
Prienik vnímania / výstava Ivany Golianovej

Miesto konania / kraj
Detva / Detva

Termín konania
03.03.2023 - 31.05.2023

Popis projektu

Vernisáž a komentovaná prehliadka 3.3.2023 o 18:30 hod.

Dom umenia Arteska, Partizánska 63, Detva

Ivana Golianová

Autorka rodom z Detvy. Absolventka dvojročného doplnkového štúdia na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave na Katedre Socha, objekt, inštalácia. Zároveň absolventka bakalárskeho štúdia na Univerzite Komenského v Bratislave v odbore Výtvarná edukácia. Autorka má za sebou aj medzinárodnú skúsenosť v Giant Gallery, Bournemouth – United Kingdom kde absolvovala trojmesačnú absolventskú stáž.

Výstava pozostáva z výberu voľných prác, ktoré vznikli v priebehu troch rokov 2020-2023. V prácach poukazujem na našu spoločnosť a jednotlivca. Skúmam rôzne sociálne témy, pred ktorými často zatvárame oči. Pracujem a experimentujem s rôznym materiálom, ktorý vyberám cielene, aby podčiarkol dôležitosť idey.

Každé vystavené dielo ukrýva myšlienku, ktorá bola smerodajná pre finálne stvárnenie. Zároveň spolu tvoria ucelený celok zameraný na sociálne orientované koncepty.

V súčasnosti sa zaujímam o tému “Human-os” portréty zamerané a poukazujúce na krehkosť bytia, emocionalitu a vnútorné prežívanie. Vyjadrujem ľudskú NE-DOKONALOSŤ cez sochárske médium a zachytávam, skrz deformáciu, vnútorný svet jedinca.


Projekt Dom umenia Arteska sezóna 2023 z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom je Fond na podporu umenia

Názov prímateľa
Arteska s.r.o.

Celkový rozpočet:
33 450,00 €

Výška podpory:
25 000,00 €