Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

365 dní v knižnici

Krátky opis
Beseda s Angličanom žijúcim na Slovensku Jonathanom Grestym o knihe Cudzincov kabát. 23. február 2023 o 16. hodine
Fotogaléria
Názov podujatia
Jonathan Gresty – Cudzincov kabát

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
23.02.2023

Popis projektu

V Liptovskej knižnici Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši sa bude konať beseda s učiteľom a prekladateľom pôvodom z Anglicka Jonathanom Grestym. Svoje začiatky na Slovensku, kam prišiel po štúdiách pred tridsiatimi rokmi, popisuje vo svojom prvom románe Cudzincov kabát. V románových príbehoch čitateľa zavedie na rôzne miesta Slovenska, priblíži svoje postrehy, zážitky a svoj vzťah k inej mentalite a kultúre. Možno sa dočkáte aj suchého anglického humoru, alebo je už Jonathan viac Slovákom?

Jonathan Gresty vyrástol v britskom mestečku v Cheshire, no viac než polovicu života prežil na Slovensku. Po ukončení štúdia anglickej literatúry na Durham University sa v roku 1992 presťahoval do Spišskej Novej Vsi, kde vyučoval na gymnáziu, potom strávil po dva roky v Banskej Bystrici a v Banskej Štiavnici a v roku 1997 sa usadil v Prešove, kde s prestávkami učí na Prešovskej univerzite. Rovnako dlho pracuje ako prekladateľ zo slovenčiny do angličtiny a na konte má mnoho publikácií vrátane románov Antona Baláža či Jany Bodnárovej. Je ženatý a má dve dospelé deti.


Názov prímateľa
Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
5 620,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €