Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Saxophobia Bratislava 2023

Krátky opis
Koncert v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca je venovaný saxofónu ako nástroju klasickej hudby. Predstavia sa šiesti zahraniční lektori, ktorí prijali pozvanie učiť na majstrovských kurzoch Saxophobia Bratislava 2023. Všetci účinkujúci sú špičkoví európski umelci, ktorí pôsobia aj ako pedagógovia na konzervatóriách a univerzitách.
Fotogaléria
Názov podujatia
Saxophobia - Galakoncert majstrov saxofónu

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
25.02.2023

Popis projektu

Koncert v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca je venovaný saxofónu ako nástroju klasickej hudby. Predstavia sa šiesti zahraniční lektori, ktorí prijali pozvanie učiť na majstrovských kurzoch Saxophobia Bratislava 2023. Všetci účinkujúci sú špičkoví európski umelci, ktorí pôsobia aj ako pedagógovia na konzervatóriách a univerzitách.

Zrkadlová sieň Primaciálneho paláca, začiatok o 19:00 hod.


Účinkujú:
Hans de Jong (NL)
Philippe Portejoie (FR)
Lev Pupis (SI)
Barbara Strack-Hanisch (AT)
Erzsébet Seleljo (HU)
Pavel Škrna (CZ)
Ladislav Fančovič (SK)


Program: Na koncerte zaznejú skladby pre naše publikum menej známych, ale aj známych autorov v úpravách pre sólový saxofón s klavírom, saxofónové duo či septeto a tiež originálne kompozície pre saxofóny, z ktorých viaceré boli venované práve účinkujúcim.

Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/NEvent/SAXOPHOBIA-Bratislava-2023?fbclid=IwAR0xjM6HreIpG9lXB9_UW04-LiS68-k8Z0l4dESHYGj62BKQNOpZHb4twSI" rel="nofollow noopener" role="link" tabindex="0" target="_blank">https://www.ticketportal.sk/NEvent/SAXOPHOBIA-Bratislava-2023?fbclid=IwAR0xjM6HreIpG9lXB9_UW04-LiS68-k8Z0l4dESHYGj62BKQNOpZHb4twSI" class="x193iq5w xeuugli x13faqbe x1vvkbs x1xmvt09 x1lliihq x1s928wv xhkezso x1gmr53x x1cpjm7i x1fgarty x1943h6x xudqn12 x3x7a5m x6prxxf xvq8zen xo1l8bm xzsf02u" dir="auto">Záštitu nad podujatím prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Hlavný partner: Fond na podporu umenia
Partneri: Nadácia Tatrabanky, Bratislavský samosprávny kraj, Rakúsky inštitút, Lisztov inštitút, Slovensko-Slovinská obchodná komora, České centrum, Magistrát hl. mesta SR Bratislavy, BKIS, Vysoká škola múzických umení v Bratislave, SOZA, Buffet Crampon, Hotel Falkensteiner, Hostel Chors, Naglreiter.
Mediálni partneri: RTVS, Rádio Devín, Mesačník inBA, Hudobný život, mojakultura.sk, citylife.sk, Ticketportal.sk, kamdomesta.sk, musicpress.sk

Názov prímateľa
Občianske združenie Spoločnosť priateľov dobrej hudby

Celkový rozpočet:
24 525,00 €

Výška podpory:
11 000,00 €