Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Tradičná hudba a piesne Kysúc

Krátky opis
ĽH Javorníček a kamaráti v spolupráci s tonalitera s. r. o. prinášajú nový CD album PO KYSUCKY – Tradičná hudba a piesne Kysúc
Fotogaléria
Názov podujatia
CD PO KYSUCKY

Miesto konania / kraj
Žilina / Žilina

Termín konania
01.06.2022 - 31.05.2023

Popis projektu

Milovníci folklóru, tešíme sa, že vám môžeme predstaviť náš nový projekt s názvom:

PO KYSUCKY – Tradičná hudba a piesne Kysúc

ĽH Javorníček a kamaráti

Nadväzuje na úspešný projekt Muziky z Javorníkov, popri ktorom sa nám dostalo do rúk veľa zaujímavého, doteraz nespracovaného materiálu z Kysúc a to nás inšpirovalo pátrať ďalej.
Chceme vám predstaviť jedinečnú pestrosť a krásu hudobného folklóru, tak "po kysucky", ako sa nám ju z archívnych nahrávok a rôznych študijných poznatkov podarilo pochopiť. Jedná sa konkrétne o obce Makov,  Vysoká nad Kysucou - Kelčov, Staškov,  Zákopčie, Skalité, Čierne, Oščadnica, Dolný a Horný Vadičov, Zborov nad Bystricou, Stará Bystrica, Riečnica, Terchová a mesto Turzovka. 

CD UŽ V PREDAJI (súčasťou CD je aj booklet)

viac info na:

https://www.javornicek.sk/cd-nosice

Názov prímateľa
tonalitera s. r. o.

Celkový rozpočet:
13 587,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €