Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

IOKASTÉ v Porte

Krátky opis
Slovenské komorné divadlo Martin bude reprezentovať svoju tvorbu a Slovensko inscenáciou IOKASTÉ v réžii umeleckého šéfa SKD Martin Lukáša Brutovského na "Finisterra festival" v Porte.
Fotogaléria
Názov podujatia
IOKASTÉ v Porte

Miesto konania
Portugalsko

Termín konania
24.02.2023 - 25.02.2023

Popis projektu

Slovenské komorné divadlo Martin bude reprezentovať svoju tvorbu a Slovensko inscenáciou IOKASTÉ v réžii umeleckého šéfa SKD Martin Lukáša Brutovského na "Finisterra festival" v Porte.

IOKASTÉ je koprodukčný projekt SKD Martin a Mestských divadiel pražských. Koprodukcia vznikla na základe organizovanej spolupráce pod dohľadom Union des Théâtres de l’Europe – UTE (Únia európskych divadiel) v rámci väčšieho projektu.

Únia európskych divadiel je aliancia európskych verejných divadiel. Slúži na podporu európskej integrácie prostredníctvom kultúrnej interakcie. Intenzívne sa venuje nadnárodnej divadelnej práci, ktorá zahŕňa viac ako desaťtisíc predstavení a oslovuje tri milióny divákov každú sezónu.

Vzhľadom na pandemickú krízu a znepokojujúcu situáciu spôsobenú vojnou v Európe je cieľom projektu Catastrophe hľadať a podporiť odolnosť a zotavenie dôležitých kultúrnych ustanovizní, umelcov a profesionálov pracujúcich v kultúre a prispieť tak k ochrane, rozvoju a podpore európskej jazykovej diverzity a dedičstva.

Festival Finisterra je výsledkom projektu Catastrophe, ktorý spája 12 divadiel z 12 európskych krajín v 5 medzinárodných koprodukciách a bude sa konať v Porte od 27. januára do 26. februára 2023.

Uvedenie inscenácie Iokasté, v réžii Lukáša Brutovského, na festivale Finisterra: 24.2.2023 a 25.2.2023.

Názov prímateľa
Slovenské komorné divadlo Martin

Celkový rozpočet:
6 880,00 €

Výška podpory:
1 910,00 €