Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Košice Artist in Residence 2023

Krátky opis
Srdečne pozývame na prednášku The City and the City s Nataliou Revko, ktorá vám bližšie priblíži moderné a súčasné umenie v Odese na Ukrajine.
Fotogaléria
Názov podujatia
Natalia Revko - The City and the City

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
14.02.2023

Popis projektu

14.2.2023 o 10.00

Fakulta umení - TUKE

Poslucháreň V2, Watsonova 4


Srdečne pozývame na prednášku The City and the City s Nataliou Revko, ktorá vám bližšie priblíži moderné a súčasné umenie v Odese na Ukrajine.


Natalia Revko pracuje s archívmi moderného a súčasného umenia v Odese na Ukrajine. Dlhodobo rozvíja svoj vlastný rozsiahly archív, v ktorom zhromažďuje príbehy a digitálne kópie zo súkromných zbierok umelcov a kurátorov. Zameriava sa na undergroundové umelecké komunity 70.-80. rokov, ako aj na vznik prvých súčasných umeleckých inštitúcií a kurátorských prístupov 90. rokov. V teoretickej praxi sa zaujíma o prepojenia medzi topografiou mesta, ľudovou architektúrou, kolektívnou pamäťou a environmentálnou problematikou.


* Názov prednášky odkazuje na knihu The City & the City od China Miéville


Natalia Revko je nezávislá kurátorka a výskumníčka súčasného umenia. Je riaditeľkou mimovládnej organizácie „Slushni Rechi“. V rámci nej zorganizovala mnoho vzdelávacích projektov a výstav, vrátane zvukového laboratória v botanickej záhrade v Odese a výskumu súkromných spomienok ľudí žijúcich v 90. rokoch. Medzi nedávne projekty patrí kurátorské zastrešenie výstavy „I can speak about war / I can not speak about war“ v Centre súčasného umenia Laznia (Gdansk, Poľsko) a spolupráca s Kandis Friesen na projekte „Her right year is shorter than the left”’ v Galerie im Turm (Berlín, Nemecko).


Názov prímateľa
KAIR

Celkový rozpočet:
62 160,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €