Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Gajdošské fašiangy - Medzinárodné stretnutie gajdošov a gajdošských hudieb, 36.ročník

Krátky opis
Tradičné gajdošské fašiangy v trojlístku Gajdošských obcí Malá Lehota, Veľká Lehota a Jedľové Kostoľany. Festival s nezameniteľnou atmosférou kde sa stretávajú gajdoši a gajdošské hudby z rôznych regiónov Slovenska a zahraničia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Tradičná pochôdzka fašiangovníkov s gajdošmi, Galakoncert, Hlavné koncerty

Miesto konania / kraj
Malá Lehota / Žarnovica

Termín konania
17.02.2023 - 19.02.2023

Popis projektu

Tradičná ľudová fašiangová atmosféra festivalu a všade gajdy znejú. To sú pravé Gajdošské fašiangy! Festival plný zábavy a radosti zo života v oblasti Pohronského Inovca. V Gajdošských obciach Malá Lehota, Veľká Lehota a Jedľové Kostoľany sa na tomto festivale stretávajú už po 36 krát gajdoši a gajdšské hudby zo Slovenska i zahraničia a bavia ľudí od rána do večera. Počas troch dní prechádzajú podľa prastarej tradície fašiangovníci s gajdošmi v obciach Malá Lehota a Jedľové Kostoľany všetkými štálmi, od domu k domu a prajú ľuďom - obyvateľom radosť, zdravie a všetko dobré do ďalšieho obdobia v roku. V obciach prebiehajú zároveň sprievodné programy od výstav, tvorivého workshopu, výchovných koncertov pre ZŠ a MŠ až po tradičné jarmoky s možnosťou ochutnávok zabíjačkových špecialít kde nechýba gajdošská hudba a vyvrcholením sú koncerty v kultúrnych domoch kde účinkujú skvelí gajdoši a gajdošské zoskupenia zo Slovenska a zahraničia. Festival je určený pre všetky vekové kategórie - deti, mládež, dospelých i seniorov. Tento ročník sa nesie v slávnostnom duchu, pretože všetky Gajdošské obce slávnostne podpíšu Memorandum o spolupráci v rámci Gajdošskej kultúry. Príďte sa zabaviť a vychutnať tú pravú tradičnú fašiangovú atmosféru neodmysliteľne spojenú s gajdami ! Všetkých srdečne vítame.

Názov prímateľa
Obec Malá Lehota

Celkový rozpočet:
7 278,00 €

Výška podpory:
6 500,00 €