Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

20 rokov čítame s Osmijankom - pridaj sa aj ty! - Osmijankova literárna záhrada

Krátky opis
Projekt zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti detí mladšieho školského veku.
Fotogaléria
Názov podujatia
Semienka v Osmijankovej literárnej záhrade

Miesto konania / kraj
Komárno / Komárno

Termín konania
03.02.2023

Popis projektu

Cieľom literárnych lekcií sú tvorivé stretnutia s účastníkmi celoslovenskej čitateľskej súťaže Osmijankova literárna záhrada, v ktorých deti a pedagógovia získavajú zručnosti pre prácu s literárnym textom, sadia semienka svojho čitateľstva. Súčasťou lekcie v Komárne bude aj umelecký program s bábkohercom Mirom Mihálkom, ktorý okrem bábkového predstavenia  umožní deťom vyskúšať si prácu s bábkou. Súčasťou programu bude aj Osmi oslava - 100. výročie narodenia Osmijankovej mamy, spisovateľky Kristy Bendovej. Školské kolektívy sa zoznámia s jej tvorbou, ale aj s knižnými publikáciami, ktoré vychádzajú na aktuálnom slovenskom knižnom trhu (propagácia vydavateľstiev). Programu sa zúčastní cca 100 žiakov a 10 pedagógov.

Projekt je podporovaný z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia.

Názov prímateľa
OSMIJANKO n.o.

Celkový rozpočet:
18 300,00 €

Výška podpory:
14 000,00 €