Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúra v Župnom dome 2022

Krátky opis
Pozývame vás na koncert vážnej hudby Dua bicie (Kiril Stoyanov) a husle (Lucia Harvanová), ktoré zahrá známe i menej známe klasické skladby svetových skladateľov vážnej hudby.
Fotogaléria
Názov podujatia
Komorný koncert: Duo husle a bicie - Lucia Harvanová & Kiril Stoyanov

Miesto konania / kraj
Púchov / Púchov

Termín konania
29.12.2022

Popis projektu
Odznejú skladby J. S. Bacha, Kirila Stoyanova, P. Hapkaa nebude chýbať ani zmes kolied či Happy New Year.
Vidíme sa v útulnej čitárni Župného domu Púchov.
Vstupné: 5,-€
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Lucia Harvanová (1991) študovala hru na husliach na Konzervatóriu v Bratislave u Stanislava Muchu (2006 – 2012), na VŠMU u Františka Novotného (2012 – 2015) a na Súkromnej univerzite vo Viedni u Juliana Rachlina (2015 – 2017). V roku 2010 získala 2. cenu na Súťaži študentov slovenských konzervatórií. Účinkovala už počas štúdia ako sólistka, pôsobila v komorných aj symfonických zoskupeniach ako Orchester Viva Musica, vo viedenskom komornom orchestri Camerata Orphic, Synchron Stage orchestra či Salzburg philharmonie. Venuje sa intenzívne komornej hudbe (s harfou – Michal Matejčík, s marimbou – Kiril Stoyanov). Od roku 2017 je členkou Slovenskej filharmónie. V roku 2021 – 2022 zastávala pozíciu koncertnej majsterky Orchestra Slovenského národného divadla. Pedagogicky pôsobí na Konzervatóriu v Bratislave od roku 2022.
Kiril Stoyanov sa narodil v roku 1985 v Sofii v Bulharsku. Navštevoval Muzikalnu akademiu Pantcha Vladigerova v Sofii,
kde dosiahol magisterské vzdelanie u profesorky bicích nástrojov Tatiany Karparovej. V roku 2007 pokračoval vo svojom štúdiu na uznávanej akadémii Mozarteum Salzburg, kde študoval u
významného umelca a pedagóga Petra Sadla. Ako sólista vystupoval na významnom festivale „Ostern Festspiele
Salzburg“ so svetoznámou opernou speváčkou Ceciliou Bartolli a orchestrom „Giardino Armonico“ s dirigentom Giovanni Antoninim. Kiril Stoyanov pôsobí nielen ako koncertný umelec, ale aj ako skladateľ. Jeho pole pôsobenia zahŕňa aj orchestrálna hra, pôsobil v mnohých významných orchestroch ako napríklad Amadeus Orchester Salzburg,
Munchener Kammerorchester, Camerata Salzburg atď. Je laureátom mnohých súťaží ako napríklad „Salzburg marimba competition“ v Rakúsku, bol tiež finalistom medzinárodnej súťaže “ New Talent”, v ktorej sa predstavil ako sólista s orchestrom Slovenského rozhlasu. Je prvým tympanistom v Slovenskej filharmónii, s ktorou absolvoval turné v Ománe, Japonsku či Kórei. Venuje sa aj komornej hre spolu s Luciou Harvanovou vytvorili na pôde Slovenskej filharmónie duo husle a marimba, s ktorým žnú úspechy na slovenských pódiách. V roku 2020 sa predstavil ako sólista s bicistom Petrom Kosorínom, kde uviedli vojkoncert pre marimbu a vibrafón od E. Séjourného so sprievodom orchestra Slovenskej filharmónie.
Názov prímateľa
PODIVNÝ BARÓN

Celkový rozpočet:
25 600,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €