Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Knižný ateliér - Oáza

Krátky opis
Séria workshopou pod názvom Knižný ateliér priniesla stretnutia s renomovanými slovenskými ilustrátormi, ktorí predviedli verejnosti nezvyčajné kretaívne techniky, spôsob ilustrátorského myslenia ale tiež vhľad do práce ilustrátora ako takej. Široké publikum sa takto malo možnosť stretnúť s tvorcimi, ktorých prácu poznajú najmä s knižných titulov a priučiť sa čosi viac o ilustrácii.
Fotogaléria
Názov podujatia
Knižný ateliér

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
05.04.2022 - 30.05.2022

Popis projektu

V priestoroch Ateliéru Oáza v Starej tržnici v Bratislave sa konala séria workshopov pod názvom Knižný ateliér. Workshopy boli vedené profesionálnymi ilustrátormi, každý sa zameriaval na inú formu práce s ilustráciou a knihou samotnou. Zaujímavou oblasťou boli taktiež workshopy zamerané na experimentovanie s technikami tlače, ktoré častokrát pre verejnosť neobjavené. Workshopy mali tiež krátky teoretický úvod. Pri vytváraní koncepcie sme sa snažili zamerať nielen na detské ale
aj dospelé publikum. Viedlo nás ku tomu poznanie, že pre dospelých existuje pomerne málo možností kreatívnych workshopov, keďže tie bývajú určené najmä pre deti (poväčšinou deti prvého stupňa základných škôl). Workshopy pre dospelých vďaka tomu pritiahli väčšie publikum. Ďalšou dôležitým bodom, na ktorý sme pri organizácii brali ohľad bolo tiež, samotný experiment pri kreovaní koncepcie zo strany ilustrátorov. Bolo pre nás dôležité dať ilustrátorom priestor, aby si mohli
vytvoriť kvalitný workshopový koncept, ktorý by sa dal využiť aj v budúcnosti a vyskúšať si ho priamo na publiku. Takto mali možnosť vidieť priamo reakcie ľudí a odstrániť prípadné nedostatky. Workshopy taktiež priniesli nové sociálne interakcie, či už pre ilustrátorov navzájom (tie priniesol aj samotný priestor Oázy - knižného ateliéru, kde sa konali stretnutia), ale aj so širšou verejnosťou. Spoznali vďaka tomu prácu ilustrátorov, spôsob ich myslenia a dozvedeli sa viac o tomto nezvyčajnom povolaní.

Názov prímateľa
ASIL – Asociácia ilustrátorov, o.z.

Celkový rozpočet:
5 100,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €