Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Aktivity nezávislého zoskupenia Divadla K 2022/2023

Krátky opis
Divadelná inscenácia Nefotografie vychádza z textov tridsiatich šiestich slovenských fotografov, ktorí opísali svoju skúsenosť s neurobenou fotkou. Autorská hra spracováva tieto spomienky a obrazy transformáciou do iných médií. Vytvára priestor pomyselného laboratória, kde performeri skúmajú materiály a reagujú na ne.
Fotogaléria
Názov podujatia
Nefotografie - repríza

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
05.12.2022

Popis projektu
Projekt Nefotografie je voľným pokračovaním inscenácie Nezachytené fotografie (2019) inšpirovanej zbierkou Willa Steacyho Photographs not taken o zahraničných fotografoch. Nová hra Nefotografie je zameraná na slovenskú fotografickú obec, ktorú režisérka oslovila s otázkou: “Čo je ten moment, ktorý sa Vám nepodarilo zachytiť, ktorý máte stále v pamäti?”

Texty pre inscenáciu napísali: Juraj Bartoš, Laura Belišová, Leontína Berková, Pavol Breier, Peter Fabo, Petra Feriancová, Jana Gombíková, Matej Hakár, Táňa Hojčová, Lena Jakubčáková, Jakub Jančo, Šymon Kliman, Robo Kočan, Martin Kochan, Dušan Kochol, Soňa Maletz, Peter Marek, Veronika M. Markovičová, Boris Németh, Jozef Ondzik, Katarína Poliačiková, Rudo Prekop, Marek Pupák, Zuzana Pustaiová, Tomáš Rafa, Peter Rónai, Jozef Sedlák, Rudolf Sikora, Pavel M. Smejkal, Viktor Šelesták, Ján Šipöcz, Jana Šturdíková, Diana Takácsová, Ján Viazanička, Martin Vongrej a Peter Župník.
Inscenácia vznikala metódou kolektívnej tvorby, ktorá vychádza z improvizácie a z práce s rôznym materiálom. Materiály, s ktorými tím počas prípravy inscenácie pracoval, sú zozbierané texty, médium fotografie, téma nezachytenej fotografie, skúšobný priestor, fotografická tvorba autorov, osobné asociácie a vlastné momenty fascinácie. Východiskovými boli stratégie načúvania materiálu, hľadania jeho potenciálu, kolaboratívne premýšľanie, myslenie cez konanie a akcie založené na zadaniach. V skúšobnom procese si tím vybral šesť textov, ktoré rozpracoval do menších scén. S ďalšími textami pracuje viac asociatívne a fragmentárne, s princípmi vrstvenia a prvkami náhody.
Inscenačný tím
účinkujú: Zuzana Garaiová, Alex Mihalík, Tomáš Senko, Juliana Svítková
koncept: Mária Piatriková a Stanislav Piatrik
réžia, dramaturgia: Mária Piatriková
dramaturgická a pohybová asistencia: Lívia Balážová
scénografia a kostýmy: Tatiana Holienková
hudba: Rastislav Dobšovič
produkcia: Klára Kokoruďová, Tomáš Senko, Mária Piatriková

Dĺžka predstavenia: 60 min
Vstupné: 10€ (platí sa v hotovosti na mieste), rezervácie na https://www.divadlok.sk/program?fbclid=IwAR1ZKjWbOwjG3b4sbJaS2uoaKznBxKLgZGqsSp7qga9_weyYKbTheofFjQE" rel="nofollow noopener" role="link" tabindex="0" target="_blank" style="color: var(--blue-link); cursor: pointer; margin: 0px; text-align: inherit; padding: 0px; outline: none; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; -webkit-tap-highlight-color: transparent; list-style: none; touch-action: manipulation; display: inline; font-family: inherit;">https://www.divadlok.sk/program?fbclid=IwAR1ZKjWbOwjG3b4sbJaS2uoaKznBxKLgZGqsSp7qga9_weyYKbTheofFjQE" style="font-size: 12px;">.
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom podujatia.
Názov prímateľa
Projekt Kekse

Celkový rozpočet:
20 000,00 €

Výška podpory:
17 500,00 €