Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Hranice spoločnosti - vylúčenie, pamäť, inklúzia

Krátky opis
Projekt sa zameriava na interdisciplinárne, aktuálne, kultúrne a spoločenské otázky a na kultivovanie kritickej reflexie spoločnosti a kultúry. Tematicky zastrešíme vzťah videného a nevideného v spoločenskom priestore. Ambíciou je osloviť záujemcov o kultúrno-spoločenské dianie, ako aj o experimentálne podoby súčasného myslenia. Filozofický klub NOUS dlhodobo prezentuje filozofiu ako otvorené myslenie interagujúce s aktuálnym kultúrno-spoločenským dianím.
Fotogaléria
Názov podujatia
Yasar Abu Ghosh - Fugitivity jako modus bytí: Nomadologický přístup k romské zkušenosti

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
15.12.2022

Popis projektu

Fugitivita poukazuje na tvůrčí praktiky odmítání na straně Romů, které brání tomu, aby sociokulturní realita na ně měla trvalé účinky. Umožňuje nám nahlédnout konstitutivní okolnosti života Romů bez toho, abychom si pomáhali pojmy marginalita, sociální vyloučení nebo chudoba, které negativně ovlivňují možnosti utvářet si novou budoucnost. Neukončenost těchto praktik vyžaduje, abychom si pomohli vice nomadologickým pohledem, který staví fugitivtu do opozice k sounáležitosti a identitě.

Názov prímateľa
OZ Naplno

Celkový rozpočet:
9 920,00 €

Výška podpory:
9 000,00 €