Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

1+1

Krátky opis
Posledné tohtoročné podujatie z cyklu besied besied 1 + 1 bude konať 8. 12. o 17:00 v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej ul. 5. Privítame na ňom teoretického fyzika a autora knihy Obyčajné zázraky Samuela Kováčika a bežkyňa Zuzana Durcová, reprezentantka Slovenska na viacerých európskych pretekoch.
Fotogaléria
Názov podujatia
1+1= Samuel Kováčik a Zuzana Durcová

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
08.12.2022

Popis projektu

Posledné tohtoročné podujatie z cyklu besied besied 1 + 1 bude konať vo štvrtok 8. decembra o 17:00 v centrálnej knižnici na Hviezdoslavovej ul. 5.  Privítame na ňom teoretického fyzika a autora knihy Obyčajné zázraky Samuela Kováčika, ktorý sa popri projekte Vedátor a iných aktivitách, intenzívne venuje aj behu. Druhou, ním prizvanou hostkou, preto bude bežkyňa Zuzana Durcová, reprezentantka Slovenska na viacerých európskych pretekoch. Hovoriť budeme o vede, fyzike, behu, prírode a ako vždy zodpovieme aj na otázky z publika.

 Hudobne bude večerom sprevádzať skupina Soren.

Tešíme sa na vašu návštevu.

Samuel Kováčik je teoretický fyzik. Dizertáciu získal na FMFI UK,  na Dublinskom Inštitúte Pokročilých Štúdií získal výskumný grant od Írskej výskumnej nadácie. Vo výskume sa zaoberá modifikáciami kvantovej mechaniky, numerickými simuláciami a maticovými modelmi. V roku 2016 založil projekt Vedátor. Dodnes píše veľkú časť textov Vedátora, robí väčšinu obrázkov, nahráva a edituje Vedátorský podcast, chystá Vedastorky, spravuje  Instagram, Facebook a Youtube kanál Vedátora. Vo voľnom čase športuje, číta, varí a hráva hry.

Zuzana Durcová nedávno  úspešne doštudovala Univerzitu Veterinárskeho lekárstva a farmácie. Je nadšená bežkyňa. V minulosti reprezentovala Slovensko na rôznych Európskych pretekoch, momentálne je jej misiou prinášať šport a najmä nadšenie z pohybu do života iným ľuďom.

Projekt 1+1 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Názov prímateľa
Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach

Celkový rozpočet:
3 390,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €