Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

scifi.sk.on - Online festivaly popkultúry

Krátky opis
Zaujímavé prednášky, diskusie či tvorivé dielne a predstavenia hier zameraných na žánre fantastiky či popkultúru ako takú si užite počas online festivalu popkultúry. Vysielame na Twitchi a YouTube!
Fotogaléria
Názov podujatia
Zimný scifi.skon 2022

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
26.11.2022 - 27.11.2022

Popis projektu

Con (z ang. convention) je stretnutie ľudí, ktorí majú spoločné záujmy a záľuby - v našom prípade je to láska k fantastike a všetko, čo sa okolo nej obtrelo. Preto sme radi, že aj online si môžeme užiť výbornú atmosféru conov so všetkým, čo k tomu patrí (okrem fyzického príjemného posedenia pri fajnom nápoji) - prednášky, diskusie a debaty, prezentácie, krsty kníh, premietania filmov, ale aj kvízy, súťaže a tvorivé dielne!

Týmto Vás pozývame užiť si Zimný scifi.skon 2022, ktorý bude vysielaný naživo 26. a 27. novembra 2022 na Twitchi scifisk.

Prednášky o rôznych témach

Spolu s úžasnými prednášajúcimi si môžete vypočuť a pozrieť prednášky na zaujímavé témy z rôznych oblastí fantastiky: Ktoré fiktívne vesmírne lode sú naozaj realistické? Aký odkaz zanechal vo svojich dielach Karel Čapek? Počuli ste už o filmovom žánre giallo?

Kreatívne vyžitie na workshopoch

Kresliace alebo poviedkové workshopy nie sú len pre cony naživo! Aj online sa môžete spolu s ostatnými účastníkmi kreatívne vyžiť na tvorivých dielňach rôzneho druhu - či už kresliť vesmírne lode alebo postavičky do vašich hier, alebo rozoberať poviedky v súťažiach.

Zaujímavé panelové diskusie

Odborní hostia a hosťky, profesionálni prekladatelia a prekladateľky, vydavateľstvá či píšuci autori a autorky - všetky tieto osoby, na ktorých bežne nenarazíte, máte možnosť stretnúť na našich panelových diskusiách... a opýtať sa ich, čo ste stále chceli, priamo v čete.

To všetko a ešte viac na: https://www.twitch.tv/scifisk 

" target="_blank">https://www.twitch.tv/scifisk">https://www.twitch.tv/scifisk 

Názov prímateľa
Force Majeure

Celkový rozpočet:
2 800,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €