Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Knižnica na dosah

Krátky opis
Čitateľské stratégie a práca s literárnym textom (Knižné hádanky 2x workshop pre žiakov ZŠ; Čítaním k porozumeniu – seminár pre učiteľov a knihovníkov), lektor: Tibor Hujdič; 29. november 2022
Fotogaléria
Názov podujatia
Čitateľské stratégie a práca s literárnym textom

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
29.11.2022

Popis projektu

Lektor Tibor Hujdič sa zameria najmä na tínedžerov (II. stupeň ZŠ), ktorí často odkladajú knihu bokom kvôli tabletom a mobilom a kniha veľakrát nemá v ich živote trvalé miesto. Cieľom je prebudiť „násťročnú“ čitateľskú dušu. Seminár je rozdelený na dve časti. V dopoludňajších hodinách sa budú konať 2 workshopy pre žiakov II. stupňa ZŠ Knižné hádanky (o 10,00 a 11,00). Cieľom workshopu je formou hádaniek propagovať knihy a vzbudiť záujem o ich prečítanie. Popoludní (od 13,00 – 16,00) bude seminár pre učiteľov I. a II. stupňa ZŠ a knihovníkov „Čítaním k porozumeniu“ zameraný na čitateľskú gramotnosť a na podmienky, ktoré musia byť splnené, aby sa gramotnosť žiakov zlepšila. Súčasťou bude ukážka modelovej hodiny a teoretické vstupy zamerané na poznanie čitateľských zručností a spôsoby ich rozvíjania.

Názov prímateľa
Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
4 600,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €