Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Konfrontácie - festival umení s medzinárodnou účasťou / 19. ročník

Krátky opis
Komorný koncert v rámci festivalu umení Konfrontácie 2022 - 15. 11. 2022
Fotogaléria
Názov podujatia
Komorný koncert

Miesto konania / kraj
Nitra / Nitra

Termín konania
16.11.2022

Popis projektu

Konfrontácie 2022 – streda 16. 11. 2022 o 18.00 h

V stredu večer (16. 11. 2021) na 19. ročník festivalu umení Konfrontácie 2022 zavítajú poprední slovenskí interpreti – Jozef Lupták (violončelo), Martin Krajčo (gitara a Ondrej Veselý (gitara).

Violončelista Jozef Lupták najvýraznejších osobností na súčasnej slovenskej hudobnej scéne. Je umelcom širokého umeleckého záberu so zrelým muzikantským intelektom, vytríbeným zmyslom pre štýl, technickou virtuozitou, schopnosťou zmocniť sa posolstva hudby interpretovaného s nadhľadom a presvedčivosťou. Recenzenti oceňujú jeho muzikalitu, schopnosť tvoriť na pódiu ako aj prirodzený entuziazmus a emocionálne silný interpretačný výraz plný nových ideí v hudbe. Gitarista Martin Krajčo sa na festivale umení Konfrontácie (podobne ako Jozef Lupták) predstavil už viackrát a vždy poslucháčov zaujme svojou hrou – technickým majstrovstvom, hlbokým ponorom do interpretovaného diela, ako aj tónovou kultúrou. Zostavu interpretov dotvára gitarista Ondrej Veselý, ktorý na festival zavíta po prvý raz. Ondrej Veselý sa venuje predovšetkým interpretácii hudby slovenských skladateľov a rôznorodým projektom komornej hudby, no aktívny je aj v oblasti hudobných aranžmánov. Títo renomovaní koncertní umelci si pre festivalový koncert vybrali diela súčasných autorov – Carla Domenica, Petra Sculthorpa, Giju Kančeliho, Astora Piazzollu, Antônia Carlosa Jobima a Heitora Villa-Lobosa v aranžmánoch Sérgia Assada a Martina Krajča. Súčasťou dramaturgie koncertu bude aj vlastná tvorba Jozefa Luptáka.

Koncert sa koná v nitrianskej Synagóge o 18.00 h. Vstup na koncert je voľný. Súčasne bude koncert streamovaný na kanáloch Západoslovenskej televízie (https://zstv.sk).

Srdečne Vás pozývame do koncertných a výstavných priestorov nitrianskej Synagógy.

Názov prímateľa
Konfrontácie

Celkový rozpočet:
10 350,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €