Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Misa, žarderniéra, váza - hutný objekt

Krátky opis
Štipendijnú výstavu Moje záhrady som realizoval v galérii na Západnej terase Bratislavského hradu NR SR. Hosťom mojej výstavy bol kolega z Čiech, sklársky kolega Vladimir Klein. Výstavu otvoril kurátor výstavy Bohumír Bachratý. Na výstave som vystavil 102 hutne, z voľnej ruky modelovaných mís, žarderniér, váz a misiek, prierez 3 štipendií, z toho bolo 49 kusov z daného posledného štipendia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Moje záhrady

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
21.10.2022 - 12.11.2022

Popis projektu

Vďaka štipendiu FPU som vytvoril vyše 50 mís, váz, žarderniér, misiek, ktorých obrázky som odovzdal pri záverečnej správe elektronicky. Výstavu z nich som realizoval v Bratislave od 21.10.2022 do 12.11.2022 na výstave Moja záhrada v galérii na Západnej terase Bratislavského hradu NR SR.  Výstavu otvoril kurátor výstavy Bohumír Bachratý. Výstavu navštívilo 1206 ľudí. Hosťa výstavy som mal českého sklárskeho výtvarníka Vladimira Kleina, ktorý sa zúčastnil výstava so sedmimi brúsenými objektami. Ja som mal na výstave 102 fúkaných, z ktorých 49 bolo za toto dané štipendia. Z toho som tam mal 3 súbory od 7 do 10 kúskov v súbore, niekoľko sólo kúskov a párov misa plus váza, hutne modelovaných kusov vystavených na antracitovom koberci a 18 tavených, opticky brúsených objektov. K výstave boli vytvorené: plagát, pozvánka a skladačka, na ktorých boli texty poďakovania za podporu FPU. Otvoreniu výstavy sa zúčastnila televízia a niekoľko novinárov z rozhlasu, pri rozhovore s nimi som sa poďakoval FPU za podporu. To som tiež uviedol na facebooku aj pri profesiálnych medzinárodných spolkov sklárov.

Žiaľ, výstavy v galérii Satelit bola niekoľko krát preložená z leta 2022 až na 2.2.2023. Na nej vystavím posledný súbor v slabých transparentných farbách, ktorý by na tmavom podklade zanikol.

Z otvorenia výstavy a z inštalácie výstavy boli urobené mnohé fotografie, ktoré by som rád priložil do záverečnej správy spolu s plagátom, pozvánkou a skladačkou.

Názov prímateľa
Drahomír Prihel

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 276,00 €