Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

A7 Gallery 2022

Krátky opis
samostatná výstava Zuzany Kužmovej
Fotogaléria
Názov podujatia
Zuzana Kužmová / Zistila som, že už som stará

Miesto konania / kraj
Banská Bystrica / Banská Bystrica

Termín konania
07.11.2022 - 02.12.2022

Popis projektu

Aktuálna výstava Zuzany Kužmovej v A7 Gallery predstavuje prierez autorkinou tvorbou posledných desiatich rokov, kombinujúc jej staršie doteraz nevystavené diela, s tými novšími. Zároveň reprezentuje aj rozličné médiá, ktorým sa venuje, a to od kresby či maľby, po inštaláciu a objekt. Prostredníctvom komorných prác na papieri vo forme akéhosi denníkového záznamu, sa zaoberá témami intimity, introspekcie, prežívania, identity, hľadania a existencie podávané jednoduchým, avšak expresívnym výtvarným jazykom, využívajúcim redukovanú farebnosť a symboliku. Tie sú na výstave doplnené o inštaláciu zo sadrových vajíčok, ktoré autorka často vo svojej tvorbe využíva a rozlične ich adjustuje – navlieka do silonových pančušiek, ukladá na zem alebo vešia. Verejnosť sa s týmto prvkom jej tvorby mohla zoznámiť na viacerých predchádzajúcich výstavách. Rovnako aj s pomyselným trónom, ktorý bol súčasťou jej výstavy Nosnica v Galérii Výklad roku 2021 a sériou kresieb pôvodne zamýšľaných ako súčasť tejto výstavy. Kužmová sa snaží prostredníctvom vybraných diel o hľadanie seba, nie len ako ženy, ale univerzálnej bytosti v nekonečnom prúde času. Zamýšľa sa nad svojimi možnosťami v živote, jeho premenami a výzvami, či limitmi, ktoré je/sme schopná/í naplniť vo svojich vzťahoch, práci, rodine, ale aj biologickej podstate.


Názov prímateľa
A7rooms Gallery

Celkový rozpočet:
19 000,00 €

Výška podpory:
17 000,00 €