Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Being Planetary (pracovný názov) --> Ja ako mikrób, prach, kamene, ktoré vibrujú

Krátky opis
Kolaboratívne video Rachel Primm a Grahama Cunningtona z roku 2021 s názvom An Eearshare / To Cassay The Earthcrust reaguje na komplexnosť oblasti Orford Ness, stopujúc jej neviditeľné histórie. V artist talku bude Rachel Pimm riešiť spôsoby, akými ako autori pracujú s hmotou, aby odhalili súvislosti, príbehy a asociácie, skúmajúce primárne obrazy, zvuk a jazyk, ktoré kódujú naše chápanie a spôsoby usporiadania sveta okolo nás.
Fotogaléria
Názov podujatia
Artist talk | Rachel Pimm: spolucho / rozraziť kôru zeme

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
10.11.2022

Popis projektu

spolucho / rozraziť kôru zeme

Online artist talk s Rachel Pimm

10. novembra, 18:00 
Facebook online 

Podujatie sa bude konať v angličtine.

Artis talk je sprievodným podujatím výstavy Ja ako mikrób, prach, kamene, ktoré vibrujú.

Orford Ness je zraniteľným terénom anglického južného pobrežia, na ktorého ekologickej komplexnosti má podiel jeho vojenská minulosť. Oblasť s názvom Special Scientific Interest je dnes známou prírodnou rezerváciou a miestom špecifického vedeckého záujmu. V rokoch 1913-1983 bolo vlastnené ministerstvom obrany Spojeného kráľovstva a počas oboch svetových vojen a následnej studenej vojny fungovalo ako výskumné vojenské miesto. Vybrané bolo ako lokácia pre jeden z prvých pokusov v rámci rádiovej navigácie s dlhým dosahom v raných tridsiatych rokoch. V neskorých 70. a raných 80. rokoch bolo využívané ako vysielacia stanica s názvom Orfordness, vysielajúca na stredných vlnách.

Kolaboratívne video Rachel Primm a Grahama Cunningtona z roku 2021 s názvom An Eearshare / To Cassay The Earthcrust reaguje na komplexnosť oblasti Orford Ness, stopujúc jej neviditeľné histórie. 
V artist talku bude Rachel Pimm riešiť spôsoby, akými ako autori pracujú s hmotou, aby odhalili súvislosti, príbehy a asociácie, skúmajúce primárne obrazy, zvuk a jazyk, ktoré kódujú naše chápanie a spôsoby usporiadania sveta okolo nás.

Rachel Pimm pracuje so slovami, objektmi a fotografiami pri skúmaní materiálnych príbehov so zameraním na živočíšne, rastlinné a minerálne premeny. Nedávne diela realizované v Spojenom kráľovstve, z ktorých väčšina je výsledkom spolupráce, boli prezentované na miestach ako The Serpentine Galleries a Whitechapel Gallery. Má za sebou rezidenčné pobyty na Loughborough University Chemical Engineering, Gurdon Institute of Genetics na Cambridge University, Rabbit Island, Michigan, USA a Whitechapel Gallery Writer in Residence 2019-20. Prednáša na Camberwell College of Art a pripravuje výstavu s Arts Catalyst v Sheffielde vo Veľkej Británii.

Názov prímateľa
tranzit.sk

Celkový rozpočet:
14 200,00 €

Výška podpory:
9 000,00 €