Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

OFF_FESTIVAL BRATISLAVA

Krátky opis
Trinásty ročník fotografického festivalu OFF FESTIVAL BRATISLAVA, pod názvom Kdesi inde, je o sile, ktorá núti ľudí sťahovať sa, migrovať či len tak bezcieľne brázdiť kraj a o ich predstave domova a cudziny. Nevyhnutne sa tak dotýka aj otázky hraníc všetkého druhu, ktoré na tomto svete voľnému pohybu bránia. Festival predstavuje práce 29 individuálnych umelcov a 22 skupinových výstav umeleckých škôl z celého sveta. Festival sa koná v OD Dunaj na 3 poschodiach o celkovej výmere viac ako 3000 m2.
Fotogaléria
Názov podujatia
OFF_FESTIVAL BRATISLAVA 2022 KDESI INDE / ELSEWHERE

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
04.11.2022 - 18.11.2022

Popis projektu

Festival OFF Bratislava si zachováva svoju jedinečnosť ako platforma nových talentov na fotografickej scéne. Od začiatku svojej existencie bolo snahou tohto podujatia vytvoriť veľkorysé podmienky propagácie a podpory mladých umelcov pôsobiacich na poli fotografie a nových médií. Festival odštartoval v roku 2010 a počas svojej 13-ročnej histórie sa zaoberal rôznymi spoločenskými témami. Podnietil tak rozjímanie napríklad nad ideológiou dogmy, mystériom zrodu, revolučným manifestom, archívom budúcnosti, generáciou Y, či ľudským vplyvom na ekosystém našej planéty. 

Trinásty ročník, pod názvom Kdesi inde, je o sile, ktorá núti ľudí sťahovať sa, migrovať či len tak bezcieľne brázdiť kraj a o ich predstave domova a cudziny. A nevyhnutne sa tak dotkneme aj otázky hraníc všetkého druhu, ktoré na tomto svete voľnému pohybu bránia. Keď sme túto tému koncipovali, ani sme netušili, ako bude v kontexte ruskej invázie na Ukrajinu aktuálna. Už tradične však chce tento festival otvoriť umeleckú diskusiu v čo najširšom rozsahu, poskytnúť rôznorodé spektrum pohľadov, aby nám vo vzájomnej konfrontácii pomohli posunúť sa vpred, “za hranice“ nášho myslenia.

Tohtoročný festival predstavuje práce 29 individuálnych umelcov a 22 skupinových výstav umeleckých škôl z celého sveta. Festival sa koná v Bratislave v OD Dunaj na 3 poschodiach o celkovej výmere viac ako 3000 m2.

Slávnostné zahájenie festivalu je v piatok 4. 11.2022 o 18:00 h v OD Dunaj na adrese Námestie SNP 30, Bratislava.

Názov prímateľa
Občianske združenie OFF_festival Bratislava

Celkový rozpočet:
44 300,00 €

Výška podpory:
35 000,00 €