Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Aktivity nezávislého tvorivého zoskupenia 123artivist 2021/22

Krátky opis
Priestorová inštalácia tvorivej skupiny 123artivist zameraná na spoločenskú reflexiu a vzdelávanie s využitím prvkov arteterapie a dramaterapie za účasti ľudí so skúsenosťou s rôznymi formami fyzického a psychického násilia. Tvorivá skupina: Ingrida Baginová, Katarína Ďurianová, Juliana Johanidesová, Renáta Mazag Jursová, Eva Mores, Vlasta Paholíková, Polina Polyakova, Dominik Dupľák, Marián Kužma, Patrik Krebs, Ľubomír Bukový Scénografia a kostýmy: Linda Tubler Produkcia: Eva Novotná
Fotogaléria
Názov podujatia
neZraniteľní/DAR - účasť na festivale ERROR

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
25.11.2022

Popis projektu

Slzavú tvár dlaň opiera, padajú kvapky sĺz do papiera.

Stratí sa text a nepíšu perá, s výdychom ukončí príbeh atmosféra.

 

Je zvláštne sledovať, ako sa v jednom priestore stretáva divadelná skupina s ľudmi, ktorí prežili, alebo stále zažívajú násilie v rôznych podobách. Rekonštrukcia, zrkadlenie, časová os. Fyzická bolesť, psychická manipulácia, strach, poníženie, bezmocnosť, pokusy o útek, (márne) žiadanie satisfakcie a hľadanie východiska.

 

Hra Øzraniteľní je o skutočnom násilí. 

Ani kúsok textu nie je vymyslený. Všetko, čo sa sa udeje na pódiu, sa naozaj stalo.  

 

Pred divákom sa odohrajú príbehy žien a mužov. O zneužívaní malého dievčaťa otčimom, o partnerskom násilí, o kyberšikane, o rôznych formách násilia páchanom na zraniteľných skupinách. Profesionálni herci a ľudia, ktorí v divadle nikdy nehrali, si vymieňajú role, hovoria jazykom toho druhého. Cez spomienkovú optiku obetí aj cez slová agresorov, rozkladajú na častice mechanizmus vzniku násilia.

Názov prímateľa
Ľubomír Bukový – HALECORE Artivist

Celkový rozpočet:
14 300,00 €

Výška podpory:
12 900,00 €