Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Slovenská gitarová hudba v Európe (prednášky, semináre, majstrovské kurzy)

Krátky opis
Cieľom projektu je prezentovať a propagovať slovenskú gitarovú hudbu formou seminárov (prednášok) a majstrovských kurzov pre zahraničných študentov hry na gitare a hudobnej kompozície na Istituto Superiore di Studi Musicali "G.Paisiello" v talianskom Tarante a na University of Sheffield v Spojenom kráľovstve. Na žiadosť partnerských inštitúcií sa k týmto cieľom pridružili koncertné uvedenia diel slovenských skladateľov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Slovenská gitarová hudba v Európe (II. Sheffield/Spojené kráľovstvo)

Miesto konania
Spojené kráľovstvo

Termín konania
26.10.2022 - 27.10.2022

Popis projektu

Dňa 26. októbra 2022 sa na pôde Sheffieldskej univerzity v Anglicku uskutoční koncert a seminár Ondreja Veselého, a to ako súčasť jeho projektu Slovenská gitarová hudba v Európe. Ide o Veselého projekt, ktorého cieľom je prezentovať tvorbu slovenských skladateľov pre gitaru v zahraničí. V svetovej premiére zaznejú diela Jozefa Kolkoviča (Ligotavá Modrá a Zátišie so sviečkou) a Jany Kmiťovej (Among the Clouds), ktoré doplnia skladby Viery Janárčekovej (Siebte Saite) a Pavla Malovca (Monologue II). V rámci koncertu zaznejú tiež premiéry diel Marca Sabata, Jamesa Laytona, Harriho Suilama, Marca Yeatsa a Jamesa Helgesona. Zároveň sa pred koncertom uskutoční seminár približujúci kontexty slovenskej gitarovej hudby.

Link 1: https://hc.sk/aktuality/2565-propagacia-slovenskej-gitarovej-hudby-v-anglickom-scheffielde

class="MsoNormal">Link 2: https://hc.sk/aktuality/2565-propagacia-slovenskej-gitarovej-hudby-v-anglickom-scheffielde

style="border: 0px solid rgb(229, 231, 235); box-sizing: inherit; --tw-translate-x:0; --tw-translate-y:0; --tw-rotate:0; --tw-skew-x:0; --tw-skew-y:0; --tw-scale-x:1; --tw-scale-y:1; --tw-pan-x: ; --tw-pan-y: ; --tw-pinch-zoom: ; --tw-scroll-snap-strictness:proximity; --tw-ordinal: ; --tw-slashed-zero: ; --tw-numeric-figure: ; --tw-numeric-spacing: ; --tw-numeric-fraction: ; --tw-ring-inset: ; --tw-ring-offset-width:0px; --tw-ring-offset-color:#fff; --tw-ring-color:rgba(59,130,246,0.5); --tw-ring-offset-shadow:0 0 #0000; --tw-ring-shadow:0 0 #0000; --tw-shadow:0 0 #0000; --tw-shadow-colored:0 0 #0000; --tw-blur: ; --tw-brightness: ; --tw-contrast: ; --tw-grayscale: ; --tw-hue-rotate: ; --tw-invert: ; --tw-saturate: ; --tw-sepia: ; --tw-drop-shadow: ; --tw-backdrop-blur: ; --tw-backdrop-brightness: ; --tw-backdrop-contrast: ; --tw-backdrop-grayscale: ; --tw-backdrop-hue-rotate: ; --tw-backdrop-invert: ; --tw-backdrop-opacity: ; --tw-backdrop-saturate: ; --tw-backdrop-sepia: ; margin-bottom: 1em; line-height: 1.7; color: rgb(34, 34, 34); font-family: " open="" sans",="" "helvetica="" neue="" light",="" neue",="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 14.4px;="" background-color:="" rgb(251,="" 251,="" 251);"="">

Projekt bol podporený z verejných zdrojov Fondom na podporu umenia.

Názov prímateľa
Ondrej Veselý

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
1 000,00 €