Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

FRAŠTACKÝ TŔŇ 2021 - 14. ročník bienále medzinárodnej súťaže kresleného humoru

Krátky opis
Výstavná sieň Vlastivedného múzea na Rázusovej 6 v Hlohovci bola v podvečer 30. septembra 2022 plná humoru a zaujímavých udalostí. Okrem hlavnej udalosti večera - slávnostného vyhlásenia výsledkov 14. ročníka bienále kresleného humoru FRAŠTACKÝ TŔŇ 2022 sa diváci tešili z ďalších sprievodných podujatí.
Fotogaléria
Názov podujatia
FRAŠTACKÝ TŔŇ 2021 - 14. ročník bienále medzinárodnej súťaže kresleného humoru - Sprievodné podujatia.

Miesto konania / kraj
Hlohovec / Hlohovec

Termín konania
30.09.2022

Popis projektu

Tohtoročný Fraštacký tŕň bol bohatý na sprievodné podujatia. Využili sme zrekonštruované a dobudované priestory Výstavnej siene Vlastivedného múzea v Hlohovci a okrem výstavy kresleného humoru Pavla Rychtaříka S ceruzkou a gitarou na vandre sme predstavili aj Ilustrované palindrómy Stana Kochana pod názvom MAĽOVAL HLAVOLAM. Okrem toho sme uviedli knihu, vydanú pri príležitosti nedožitých osemdesiatin jedného z významných predstaviteľov slovenskej karikatúry Stana Kochana Geniálne slovenské vynálezy, ktoré otriasli svetom... /konečne pravda o zamlčaných faktoch/. Všetko to dianie hudobne zastrešil Peter Remiš z hudobnej formácie Slniečko, jeho spoluhráčom bol Hlohovčan Stano Standard Kamenčík.

Názov prímateľa
EX LIBRIS AD PERSONAM HLOHOVEC

Celkový rozpočet:
3 700,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €