Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

FRAŠTACKÝ TŔŇ 2021 - 14. ročník bienále medzinárodnej súťaže kresleného humoru

Krátky opis
Energia je všade okolo nás. Silu tekutého jadra Zeme pozorujeme pri výbuchoch sopky, na povrch Zeme sa derú horúce gejzíry. Oblohu bičujú nespočetné blesky a vietor sa preháňa nespútane nad krajinou. Aký druh energie sa páči karikaturistom? A ako ho dokážu spodobiť? To sa rozhodli zistiť organizátori v 14. ročníku medzinárodnej súťaže kresleného humoru FRAŠTACKÝ TŔŇ a vybrali tému "ENERGIA". Vyhlásenie výsledkov 14. ročníka a ďalšie zaujímavé udalosti sa uskutočnili 30.09.2022.
Fotogaléria
Názov podujatia
FRAŠTACKÝ TŔŇ 2021 - 14. ročník bienále medzinárodnej súťaže kresleného humoru - zasadnutie poroty.

Miesto konania / kraj
Hlohovec / Hlohovec

Termín konania
25.08.2022

Popis projektu

25.8.2022 sa stretla porota 14. ročníka súťaže v kreslenom humore Fraštacký tŕň v zložení: predseda - Vlado Pavlík, karikaturista, Fero Bojničan, karikaturista - riaditeľ súťaže, Helena Pekarovičová, predsedníčka občianskeho združenia ELAP, Jozef Urminský, riaditeľ Vlastivedného múzea v Hlohovci, Marián Kamenčík, člen ELAP a pracovník múzea a Ján Libant, dlhoročný pracovník v kultúre. Po niekoľko hodinovom urputnom premýšľaní, chodení, vyberaní i smiechu rozhodla o víťazoch ročníka, zameraného na ENERGIU. Víťazmi sa stali:


Hlavné ceny:


1. miesto: Raed Khalil, Lebbeke, Belgicko 


2. miesto: Miroslav Motyčík, Pezinok, Slovensko


3. miesto: Steffen Jahsnowski–Herschel, Berlín, Nemecko



Čestné uznanie získali:

Amir Dehghan, Teherán, Irán -  Konstantin Kazanchev, Kyjev, UkrajinaMarcel Krištofovič, Nitra, Slovensko Jitet Kustana, Semarang, Indonézia -   Marie Plotěná, Brno, Česká republika - Pavel Rychtařík, Kralupy nad Vltavou, Česká republika -  Roman Sika, Podolie, Slovensko  Ahmed Reza Sohrabi, Shiraz, Irán -  Jiří Srna, Jablonec nad Nisou, Česká republika Pavel Taussig, Frankfurt nad Mohanom, Nemecko - Radovan Vrška, Koš, Slovensko
Názov prímateľa
EX LIBRIS AD PERSONAM HLOHOVEC

Celkový rozpočet:
3 700,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €