Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Keď sa začítame 4

Krátky opis
Beseda so slovenským kameramanom, režisérom a scenáristom Jurajom Galvánkom
Fotogaléria
Názov podujatia
Beseda s kameramanom Jurajom Galvánkom

Miesto konania / kraj
Humenné / Humenné

Termín konania
20.10.2022

Popis projektu

Pozývame vás na besedu so slovenským kameramanom, Jurajom Galvánkom. Po ukončení FAMU a získaní vysokoškolského diplomu v roku 1970 pracoval v Slovenskej filmovej tvorbe štúdia KOLIBA ako kameraman, režisér a neskôr ako scenárista. Natočil približne 300 dokumentárnych filmov, nebol mu cudzí žáner hudobných, trikových a hraných filmov. Od r. 1992 mal vlastnú firmu na filmovú výrobu. Spolupracoval s rakúskou televíziou a BBC ako koproducent a kameraman na výrobe dokumentárnych filmov z oblasti etnografie, astronómie, geológie, medicíny, fyziky, a napokon i na starovekých dejinách európskych národov, Mezopotámie, Antalye a Egypta. Spolupracoval s Vojtechom Zamarovským na seriáli Veľké civilizácie staroveku očami Vojtecha Zamarovského. Je držiteľom ocenenia Slnko v sieti za Najlepšiu kameru (film Šialení), čo je jedno z hlavných ocenení udeľovaných https://sk.wikipedia.org/wiki/Slovensk%C3%A1_filmov%C3%A1_a_telev%C3%ADzna_akad%C3%A9mia" title="Slovenská filmová a televízna akadémia">Slovenskou filmovou a televíznou akadémiou.

Príďte si vypočuť rozprávanie o tom, ako televízia formovala jeho život, či ktoré filmy v ňom zanechali stopu.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Názov prímateľa
Vihorlatská knižnica v Humennom

Celkový rozpočet:
5 200,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €