Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Galéria Výklad 2022

Krátky opis
Výstava Symboly prchavej apokalypsy od Martina kochana predstavuje dve monumentálne sochárske diela z rokov 2019-20. Jedná sa o hybridné anatomicky prepracované tvory - kombinácia človeka, zvierat a vecí v jeden podivný celok.
Fotogaléria
Názov podujatia
Martin Kochan - Symboly prchavej apokalypsy

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
14.10.2022 - 06.11.2022

Popis projektu

Martin Kochan (1981), žije a tvorí v Trnave. Je absolventom Pedagogickej fakulty TU v Trnave (2007) a Fakulty výtvarných umení VUT v Brne (2008-10). V roku 2014 bol finalistom Ceny Oskara Čepana.


Výstava Symboly prchavej apokalypsy predstavuje dve monumentálne sochárske diela z rokov 2019-20, ktoré boli predstavené v septembri 2020 v Galérií Jána Koniarka v Trnave na jeho samostatnej výstave Od emócií k tvaru. Jedná sa o hybridné anatomicky prepracované tvory - kombinácia človeka, zvierat a vecí v jeden podivný celok (nadrozmerná figúra s „vykĺbenými“ a vymenenými časťami tela - Zmena okĺbenia, 2020 a rozšafní chlapci s vykrútenými krkom a pivom zo série diel „pub art“, ktoré vznikali spoločne s Cyrilom Blažom v krčmách, pohostinstvách a bufetoch - Chlapci pijú, 2019-20).



Názov prímateľa
Bronco n.o.

Celkový rozpočet:
9 220,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €