Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Hudba u Fullu 2022

Krátky opis
Cyklus komorných koncertov Hudba u Fullu bude pokračovať v sobotu 15.10. 2022 o 18:00 h v Galérii Ľudovíta Fullu koncertom sólistov súboru KWARTLUDIUM, bratov Piotra a Pawla Nowických, ktorí do Ružomberka pricestujú z ďalekého Gdańska.
Fotogaléria
Názov podujatia
KWARTLUDIUM - Koncert v rámci projektu Hudba u Fullu 2022

Miesto konania / kraj
Ružomberok / Ružomberok

Termín konania
15.10.2022

Popis projektu
Cyklus komorných koncertov Hudba u Fullu bude pokračovať v sobotu 15.10. 2022 o 18:00 h tradične v Galérii Ľudovíta Fullu koncertom sólistov súboru Kwartludium, bratov Piotra a Pawla Nowických, ktorí do Ružomberka pricestujú z ďalekého Gdańska. V pestrom programe, zostavenom z hudby súčasných tvorcov, sa poslucháči budú môcť započúvať do diel ružomberského rodáka Petra Javorku, Francúza Emmanuela  Séjourného, Poľky Anny Ignatowicz-Glińskej, nemeckých skladateľov Petra Helmuta Langa a Bernda Laubera, tajwansko-americkej skladateľky Chihchun Chi-sun Lee a Mariána Zavarského z Bratislavy. 
 
Dvojica bratov Nowických sa špecializuje na interpretáciu súčasnej hudby napísanej pre bicie nástroje a klavír, s osobitným dôrazom na skladby vytvorené špeciálne pre túto zostavu. Dvojica hudobníkov, ktorá je súčasťou súboru Kwartludium, má vo svojom repertoári širokú škálu diel od klasiky 20. storočia až po najnovšie diela využívajúce aj elektronické médiá. Myšlienkou dua je aj spojenie komorných a sólových skladieb tak, aby plne odrážali zvukové možnosti použitých nástrojov. Hudobníci vystupovali na mnohých prestížnych festivaloch súčasnej hudby po celom svete, pravidelne uvádzali skladby na objednávku a propagovali najzaujímavejšiu hudbu pre perkusie a klavír.

Názov prímateľa
Simach Art

Celkový rozpočet:
5 233,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €