Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Slovenská detská literatúra v Prahe

Krátky opis
Prostredníctvom rozmanitých podujatí v rámci projektu Slovenská detská literatúra v Prahe školákom, pedagógom a širokej českej verejnosti v Prahe sprostredkujeme osobné stretnutia s tvorcami slovenskej detskej literatúry, zoznámime ich s ocenenými knihami. Porovnajú blízkosť i rozdielnosť slovenčiny a češtiny, prostredníctvom klasických rozprávok sa prenesú do sveta svojich rodičov a prarodičov, ktorí prežívali v spoločnom štáte - Československu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Putovanie - výstava a jej sprievodné podujatia

Miesto konania
Česká republika

Termín konania
01.10.2022 - 15.09.2022

Popis projektu

1. – 15. október 2022

Putovanie

Výber z knižnej ilustrácie Adely Režnej. 

Dům národnostních menšin, Vocelova 3, Praha 2


Sprievodné podujatia k výstave:


streda 5. októbra 2022 o 10.00 h

Na ceste za dobrodružstvom

Vernisáž výstavy spojená s komentovanou prehliadkou výstavy a literárno-výtvarným workshopom. Účinkujú: Adela Režná a Martin Kollár.

Dům národnostních menšin, Vocelova 3, Praha 2


štvrtok 6. októbra 2022 o 10.00 h

Môj strakatý smiech

Divadelné predstavenie na motívy knihy Daniela Rušara Strakáč a Tíoni spojené s literárnym workshopom. Účinkujú: Lukáš Tandara, Adela Režná a Martin Kollár.

ZŠ s MŠ, Lyčkovo náměstí 6, Praha - Karlín


piatok 7. októbra 2022 o 10.00 h

Cukrové rozprávky

Adela Režná číta deťom. Súčasťou podujatia je divadelná dramatizácia z tvorby Adely Režnej.

Účinkujú: Adela Režná a Martin Kollár.

Dům národnostních menšin, Vocelova 3, Praha 2



Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu Slovenská detská literatúra v Prahe.


Názov prímateľa
Mestská knižnica mesta Piešťany

Celkový rozpočet:
14 400,00 €

Výška podpory:
13 600,00 €