Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavné a vzdelávacie aktivity OZ Galérie X

Krátky opis
Prezentácia prác, ktoré vznikli počas 28. medzinárodného sympózia umeleckého šperku v Kremnici
Fotogaléria
Názov podujatia
výstava umeleckého šperku PERDUS ET TROUVÉS

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
22.09.2022 - 15.10.2022

Popis projektu

Tradícia a kontinuita medzinárodného sympózia umeleckého šperku, ktoré v Kremnici od roku 1990 organizuje Združenie šperkárov AURA, zastáva v stredoeurópskom kontexte významné miesto na poli podujatí a vzájomných stretnutí autorov zaoberajúcich sa výtvarným šperkom. Interdisciplinárny formát sympózia podčiarklo stretnutie výtvarníkov otvorených spolupráci v kontexte posilňovania profesionálnych aj osobných vzťahov v širšej umeleckej komunite. 28. ročník sympózia ponúkol priestor nielen pre tvorbu v médiu šperku, ale aj možnosť individuálnej či kolektívnej práce pri tvorbe umeleckých projektov vystihovaných prelínaním rôznych médií. Vznik autorských diel je spätý predovšetkým s atmosférou miesta, aj preto je okrem autorských námetov jednou z tradične spracovávaných tém Genius loci historického mesta Kremnica. Ďalším špecifikom je vytvorenie spoločného diela, ktoré vzniká kolaboratívnou formou a podieľajú sa na ňom všetci zúčastnení autori. Výtvarníci reagujú na lajtmotív aktuálneho ročníka sympózia – Perdus et trouvés.

Výstava aktuálneho ročníka sympózia bude ako súčasť podujatia medzinárodnej konferencie ŠperkStret 2022 reinštalovaná v bratislavskej Galérii X .

 

Participujúci autori: Lucia Čarnogurská (SK), Mya Javorková (SK), Ilarii Omelchenko (UA), Barbora Opátová (SK), Dorota Sloviaková (SK), Jiří Štencek (CZ), Karin Šusteková (SK), Jana Válková Střílková (CZ), Salvador Vico (SP)

 

Kurátorka: Mária Hriešik Nepšinská

Názov prímateľa
OZ Galéria X

Celkový rozpočet:
9 000,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €