Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

CAGE_110

Krátky opis
5. septembra pred 110 rokmi sa v americkom meste Los Angeles narodil John Cage (1912 – 1992), jedna z najvplyvnejších osobností umenia a kultúry po druhej svetovej vojne. Jeho osobnosť a tvorbu si pripomenieme projektom CAGE_110, ktorý budeme realizovať v Bratislave a v Banskej Bystrici.
Fotogaléria
Názov podujatia
CAGE_110 v Bratislave

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
08.10.2022

Popis projektu
5. septembra pred 110 rokmi sa v americkom meste Los Angeles narodil John Cage (1912 – 1992), jedna z najvplyvnejších osobností umenia a kultúry po druhej svetovej vojne. Jeho osobnosť a tvorbu si pripomenieme projektom CAGE_110, ktorý budeme realizovať v Bratislave a v Banskej Bystrici. V podaní VENI ensemble pod vedením dirigenta Mariána Lejavu zaznie slávny Cageov Concert for Piano and Orchestra, sólový part ktorého predvedie klavirista Ivan Šiller. Okrem toho budete môcť zažiť aj “multimediálne variácie” na dielo Beach Birds for Camera v interpretácii tanečnej skupiny Petry Fornayovej a video umelca Jakuba Pišeka, ktorého zvukovú časť – Cageovu skladbu Four3 – opäť stvárnia hráči z VENI ensemble. Všetkému bude predchádzať tanečno-pohybový happening, opäť v podaní skupiny Petry Fornayovej a čítanie výberu z bohatej kolekcie Cageových textov, ktoré pripravili skladatelia Daniel Matej a Jaroslav Šťastný (aka Peter Graham). 
 
 

Názov prímateľa
Medzinárodná spoločnosť pre súčasnú hudbu - Slovenská sekcia

Celkový rozpočet:
16 160,00 €

Výška podpory:
14 000,00 €