Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Quasars Ensemble v Belfaste

Krátky opis
Medzinárodný projekt Quasars Ensemble v Belfaste (Severné Írsko) zahŕňa vystúpenie súboru Quasars Ensemble v rámci aktivít "Moving on Music" v Belfaste, kde uvedie diela slovenských autorov v kombinácii so svetovou súčasnou tvorbou.
Fotogaléria
Názov podujatia
Quasars Ensemble v Belfaste / Moving On Music

Miesto konania
Spojené kráľovstvo

Termín konania
04.10.2022 - 07.10.2022

Popis projektu

Medzinárodný projekt Quasars Ensemble v Belfaste je zameraný na prezentáciu a šírenie slovenského skladateľského a interpretačného umenia. Projekt zahŕňa 1 vystúpenie súboru Quasars Ensemble  v rámci aktivít "Moving on Music" v Belfaste, v rámci ktorých uskutoční rozsiahlu prezentáciu slovenskej tvorby doplnenú dielami zahraničných (aj domácich írskych) autorov. Najväčším prínosom projektu je prepojenie aktuálnej slovenskej tvorby a slovenského interpretačého umenia s autentickým priestorom súčasnej írkej vážnej hudby, ktorá je na Slovensku takmer úplne neznámym teritóriom. Prizvanie slovenského súboru k realizácii dramaturgicky pestrého programu možno považovať za vyjadrenie dôvery a uznania kvalít slovenskej interpretačnej scény. Vzniká nie len možnosť konfrontácie aktuálnych trendov v oblasti írskej kompozičnej školy so slovenským skladateľským a interpretačným umením, ale zároveň môže znamenať začiatok dlhšej kultúrnej spolupráce medzi obomi krajinami. Pozvanie slovenského súboru do projektu je totiž výsledkom predošlých aktivít Quasars Ensemble, ktoré súbor s podporou FPU úspešne realizoval (portrét dvoch írskych skladateľov v Bratislave, resp. osobná prítomnosť jedného z nich (Greg Caffey).

Projekt sa uskutoční v spolupráci Moving on Music, Hard Rain Ensemble a Queen's Unversity Belfast s OZ QUASARS.

 

Čas a miesto podujatia:

5. október 2022, 20:00
Sonic Lab, in the Sonic Arts Research Centre

Cloreen Park, Belfast BT9 5HN, Spojené kráľovstvo

 

 

Program:

Greg Caffrey - These are the clouds about the fallen Sun (2013)
Bohdana Frolyak - Lamento (2008)
Michael Jarrell - Le point est la source de tout... (Épitomme II) (2020)
Michael Norris  - Tesserae...Interstices (2007)
Ivan Buffa - Fresco (2021)
Dai Fujikura - Osm (2015)
Mário Polónyi - Relay Race (2021-2022)
Jana Kmiťová - Kamea (2000-2001)

 

Účinkujúci:

Quasars Ensemble
Ivan Buffa, dirigent

 

https://quasarsensemble.com/sk/koncerty/?event_id1=340" style="color: purple; text-decoration: underline;">https://quasarsensemble.com/sk/koncerty/?event_id1=340" class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: medium; font-family: Cambria;"> 

https://quasarsensemble.com/sk/koncerty/?event_id1=340" style="color: purple; text-decoration: underline;">https://quasarsensemble.com/sk/koncerty/?event_id1=340" class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: medium; font-family: Cambria;"> 

 

Názov prímateľa
QUASARS

Celkový rozpočet:
7 600,00 €

Výška podpory:
4 600,00 €