Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

A7 Gallery 2022

Krátky opis
Samostatná výstava Vernisáž: 1.9. 2022 o 17:00 Umelec: Peter Barényi Kurátorka: Lucia Kotvanová Tech. spolupráca: Jan Kostaa
Fotogaléria
Názov podujatia
Peter Barenyi / The Beauty of Everyday

Miesto konania / kraj
Banská Bystrica / Banská Bystrica

Termín konania
01.09.2022 - 30.09.2022

Popis projektu

Nosným prvkom výstavy Petra Barényiho v A7 Gallery je ako obsahovo, tak vizuálne, každodenná krása, nielen v podobe denníkových kresieb, ktoré autor kontinuálne dlhodobo tvorí. Kresba ako forma denníkového záznamu vytvára jeho osobitý jazyk a má pre neho intímnu symboliku. Zároveň odzrkadľuje každodenné zážitky a pocity, či skôr ich podstatu, ktorá sa dá interpretovať subjektívnym spôsobom vzťahujúcim sa na vlastný život “čitateľa” alebo diváka.


V kontexte priestoru sa kresby stávajú skôr objektami - jednotnou inštaláciou kombinovanou s novými dizajnovými priestorovými dielami, ktoré boli súčasťou poslednej výstavy “Presne to, čo vám v obývačke chýba”. Toto nové zoskupenie dostáva vo vzájomných súvislostiach tu a teraz nový význam. Nový význam krásy každodennosti, stále väčšieho odstupu od rozchodu (ako sa hovorí - čas lieči) v podobe luxusného toaletného stolíka. Nový význam kontrastu obrazu ready-made-u ježiška s neslušným gestom voči fóliám na okne galérie ako v berlínskom klube so spomienkovými citátmi z autorových osobných párty- zážitkov.


Názov prímateľa
A7rooms Gallery

Celkový rozpočet:
19 000,00 €

Výška podpory:
17 000,00 €