Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

TWIN PROJECT

Krátky opis
„Custom View“, asistované sólo Tomáša Danielisa a Mareka Godovica, je zamyslením sa nad tým, ako sa ľudia pozerajú na svet. Cez prizmu Danielisovho vlastného života, spochybňujú interpretáciu reality, otázok slobody, vnímania vzťahov, ba aj samotného základného ľudského správania.
Fotogaléria
Názov podujatia
Custom View

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
01.06.2022 - 03.05.2022

Popis projektu

„Custom View“, asistované sólo Tomáša Danielisa a Mareka Godovica, je zamyslením sa nad tým, ako sa ľudia  pozerajú na svet. Cez prizmu Danielisovho vlastného života, spochybňujú interpretáciu reality, otázok slobody, vnímania vzťahov, ba aj samotného základného ľudského správania. Toto dielo poeticky skúma spoločnosť, v (nie až tak) odlišných kultúrach v ktorých spolu žijeme. Na základe Danielisovho života, jeho kariéry ako zámienky a prítomnosti Godovičova ako life dramaturgia spolu predstavujú zmes rôznych pohybových jazykov a tanečnej virtuozity nabitých sociológiou a Wittgensteinovou filozofiou na javisku.

"Svojou poctivosťou odzbrojuje divákov." Eva Gajdošová (plast.dance, rozbor performance, 22.06.)

"Danielis počas predstavenia performatívnym spôsobom odhaľuje širší kontext svojej tvorby a zároveň odvážne (a zároveň s provokatívnou ľahkosťou) konfrontuje myšlienky stánku. umelec George Carlin, filozofi Ludwig Wittgenstein a Bruno Latour alebo dramatik Thomas Melle." Monika Čertežní (časopis KOD, 22.06.)



Performing: Tomáš Danielis, Marek Godovič
Tanec, text, svetelný dizajn: Tomáš Danielis
Life dramaturgy, text, stage manipulation: Marek Godovič
Hudba: Vladimír Godár, Anthony Rouchier, Ľubomír Panák, Gioachino Rossini, David Bowie, Pat Metheny
Asitentka: Soňa Kúdeľová
Graphický design: Matej Lacko
Produkcia: Biela Noc / White Nights Zuzana Pacakova, Veronika Malgot

Názov prímateľa
FEYNMEN

Celkový rozpočet:
9 900,00 €

Výška podpory:
8 500,00 €