Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavné a vzdelávacie aktivity OZ Galérie X

Krátky opis
Výstava diel pedagógov a absolventov ateliéru Voľnej textilnej tvorby v priestore na VŠVU v kurátorskej koncepcii vedúcej ateliéru Blanky Cepkovej. Na projekte sa zúčastňuje desať autoriek.
Fotogaléria
Názov podujatia
DNI PLYNÚ V PRIESTOROCH ČASU

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
13.09.2022 - 08.10.2022

Popis projektu

Na výstave Dni plynú v priestoroch času, predstavujú pedagogičky a absolventky Ateliéru textilnej tvorby v priestore svoju aktuálnu tvorbu. Koncepciu ateliéru rozširujú o dimenziu času. Výber absolventiek predstavuje prierez časom, prierez históriou rôznych ročníkov. Pedagogičky ateliéru stoja v konfrontácii s absolventkami bakalárskeho, magisterského a doktorandského stupňa štúdia. Výber autoriek tvoria osobnosti, ktoré sa prevažne  pravidelne prezentujú na profesionálnej výtvarnej scéne. Každá z nich reflektuje vo svojej tvorbe vlastné, aktuálne individuálne témy, videnie sveta v určitej časovej sekvencii, či už v obsahovej alebo vo formálnej rovine.

Všetky vystavujúce autorky spája láska k textilnému vláknu, ktorému zostávajú verné ešte z čias svojho štúdia. Vo svojich umeleckých koncepciách a reflexiách vlastného prežívania a skúseností zostávajú však jedinečné, s vlastným výtvarným jazykom. Je zaujímavé vnímať rozmanitosť ich tvorby a prístup k textilnému materiálu ako výtvarnému vyjadrovaciemu prostriedku.

 

Názov prímateľa
OZ Galéria X

Celkový rozpočet:
9 000,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €