Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Partizánci v Poľsku

Krátky opis
Medzinárodný folklórny festival: Międzynarodowy Festiwal Folkloru "Kaszubskie Spotkania z Folklorem Świata" 2022 - Poľsko
Fotogaléria
Názov podujatia
KASZUBSKIE SPOTKANIA Z FOLKLOREM SWIATA 2022

Miesto konania
Poľsko

Termín konania
26.07.2022 - 01.08.2022

Popis projektu

Na pozvanie na prestížny medzinárodný folklórny festival pod záštitou medzinárodnej organizácie CIOFF v Poľsku "KASZUBSKIE SPOTKANIA Z FOLKLOREM SWIATA, BRUSY-WIELE" sa FS Partizán zúčastnil tohto prestížneho festivalu.. Festival sa uskutočnil v termíne 26.07.-1.08.2022 v severopoľskom regione v mestách Brusy, Wiele, Czersk, Wdzydze a Koscierzyna. Reprezentovať Slovenskú republiku na takomto medzinárodnom fóre bolo pre náš kolektív veľkou cťou i zodpovednosťou. Predviedli sme tance, hudbu a spevy z regiónov Slovenska - Horehronie, Podpoľanie a Gemer.

Počas festivalu sme absolvovali päť 60minútových vystúpení v mestách Wiele, Koscierzyna, Csersk, Wdzydze a Brusy, dva sprievody mestom, dve 15 minútové vystúpenia v rámci otváracieho a záverečného ceremoniálu na festivale a zúčastnili sme sa aj a slávnostnej omši v meste Brusy.

Na festivale sa zúčastnili okrem 5 domácich folklórnych súborov aj súbory z Kolumbie, Mexika, Chorvátska, Ukrajiny, Španieska a samozrejme zo Slovenska.

Názov prímateľa
Folklórny súbor Partizán

Celkový rozpočet:
3 800,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €