Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstava New York

Krátky opis
POPUP ART výstava a performancia v podaní štyroch umelcov zo Slovenska a Čiech (Viktor Fuček, David Helán, Pavel Tichoň a Jana Oslová) ktorá sa uskutoční na Generálnom Konzuláte Slovenskej Republiky v New Yorku (167 E 73rd Street, 10021 New York) so začiatkom o 19h.
Fotogaléria
Názov podujatia
Slavic Applepay /Slovanská Applepay/

Miesto konania
Spojené štáty americké

Termín konania
16.09.2022

Popis projektu
My sme štyria umelci a prichádzame zo Slovenska a Čiech a predstavujeme náš posledný umelecký počin. Realizujeme vcukuletu POP UP ART výstavu, ktorú realizujú naše zlaté ručičky. Sme schopný kdekoľvek a akokoľvek uskutočniť v krátkom čase výstavu či umeleckú akcičku. Maľba, objekt, inštalácie, to všetko máme v malíčku. Performancia je naším denným chlebíčkom a ako bonus pridávame nefalšovanú domácku šťavnatú poéziu. Sme schopný vytvoriť plátna akýchkoľvek rozmerov, objekty z akéhokoľvek materiálov. Pracovným nástrojom je nám nefalšovaná česká humoreska. Naše motto: „rozmotá to Isoroku Yamamoto”.
Fluidná skupina umeleckých ambasádorov zo Slovenska a Čiech a vydala na umelecké turné inšpirované Beat Generation. Ich cesta začína v kanadskom Quebecu na festivale RIAP, pokračovala v New Yorku v Českom centre a Mothership NYC a teraz sa predstavuje v Slovenskom inštitúte aby svoju cestu ukončila v bostonskej Midway Gallery. Umelci: Viktor Fuček, David Helán, Jana Orlová a Pavel Tichoň.

EN:
We are four artists and we come from Slovakia and the Czech Republic, and we present our latest artistic work, a POPUP ART exhibition, created with our pair of hands. We can produce an art event anywhere and anyhow in a short time because we have paintings, objects, and installations at our fingertips. The performance we are creating is very nice and as a bonus, we add genuine, home-made, juicy poetry. We can make canvases of any size and objects of any materials. Our tool is unadulterated Czech humoresque. Our motto: "untangle it Isoroku Yamamoto".
Fluidná skupina umeleckých ambasádorov zo Slovenska a Čiech a vydala na umelecké turné inšpirované Beat Generation. Ich cesta začína v kanadskom Quebecu na festivale RIAP, pokračovala v New Yorku v Českom centre a Mothership NYC a teraz sa predstavuje v Slovenskom inštitúte aby svoju cestu ukončila v bostonskej Midway Gallery.

Umelci: Viktor Fuček, David Helán, Jana Orlová a Pavel Tichoň.

(EN)
A fluid group of artistic ambassadors from Slovakia and the Czech Republic have been part of our ongoing art tour inspired by the Beat Generation. Our journey began in Quebec, Canada at the RIAP festival, continues in New York at the Czech Center and Mothership NYC, and now presents itself at the Slovak Institute to come to a close at Boston's Midway Gallery.
Artists: Viktor Fucek, David Helan, Pavel Tichon & Jana Orlova
Názov prímateľa
Viktor Fuček

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
2 805,00 €