Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Príbeh hudby 4 - Slovenská hudba

Krátky opis
Vyberte sa spolu s nami na cestu úchvatným neprebádaným svetom. Spoznajte našich hudobných skladateľov a ich diela v prvej časti unikátneho koncertu o slovenskej klasickej hudbe. Štátna filharmónia Košice, Bratislavský chlapčenský zbor, sólisti a dirigent a moderátor Gabriel Rovňák ml. sú zárukou pútavého a dynamického programu, ktorý, aj napriek náročnejšej téme, zaujme mladých poslucháčov a pomôže im odhaliť významnú súčasť našej kultúrnej identity.
Fotogaléria
Názov podujatia
Príbeh hudby - SLOVENSKÁ HUDBA

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
22.09.2022 - 23.09.2022

Popis projektu

Vybrali sme ukážky z trinástich diel slovenských autorov (v dĺžke 1-3 minúty), ktoré majú potenciál zaujať mladého poslucháča. Prostredníctvom hovoreného slova sprievodcu koncertom, dirigenta Gabriela Rovňáka ml., predstavíme deťom časť nášho národného "rodinného striebra" v podobe hudby, ktorú píšu naši skladatelia.  Účinkovať bude Štátna filharmónia Košice, Bratislavský chlapčenský zbor (zbormajsterka Magdaléna Rovňáková), Rastislav Suchan (trúbka), Ján Hrubovčák a Marek Kacvinský (trombita). Na koncerte zaznejú diela hudobných skladateľov: H. Balgavá (svetová premiéra), J. L. Bella, J. Cikker, V. Gräffinger, J. Grešák, J. H. Hummel, A. Moyzes, M. Schneider-Trnavský, I. Parík, S. Stračina, E. Suchoň, I. Zeljenka a G. Zrunek. Koncert je súčasťou najväčšieho slovenského hudobno-vzdelávacieho cyklu "Príbeh hudby", ktorý vznikol v roku 2013 v Štátnej filharmónii Košice.

Na streamovanom koncerte, 23.9. o 10.30 sa pokúsime o získanie SLOVENSKÉHO REKORDU v počte účinkujúcich pri uvedení skladby. Medzi účinkujúcich sa budú mať možnosť zaradiť aj žiaci sledujúci stream koncertu, a tak sa po jeho sledovaní môžu stať držiteľmi slovenského rekordu! Všetko potrebné sa naučia počas koncertu. Rekord sa pokúsime získať v počte účinkujúcich pri uvedení skladby. Deti budú zapojené do svetovej priemiéry skladby slovenskej skladateľky Haimoni Balgavej. 

Názov prímateľa
Občianske združenie BChZ

Celkový rozpočet:
12 000,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €