Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

FRAŠTACKÝ TŔŇ 2021 - 14. ročník bienále medzinárodnej súťaže kresleného humoru

Krátky opis
Nápad zorganizovať prvý ročník súťaže Fraštacký tŕň vznikol v skupine karikaturistov Považský štvorlístok. Jeden z nich, riaditeľ súťaže Fero Bojničan, sa narodil, žije a tvorí v Hlohovci. Myšlienka sa viac ako ujala, súťaž sa stala celoslovenskou, neskôr medzinárodnou. Predchádzajúceho 13. ročníka sa zúčastnilo 83 karikaturistov z 25 krajín, organizuje sa ako bienále.
Fotogaléria
Názov podujatia
FRAŠTACKÝ TŔŇ 2022 - 14. ročník bienále medzinárodnej súťaže kresleného humoru

Miesto konania / kraj
Hlohovec / Hlohovec

Termín konania
01.04.2022 - 30.10.2022

Popis projektu

Energia je všade okolo nás. Vďaka nej existuje život na Zemi. Silu tekutého jadra Zeme pozorujeme pri výbuchoch sopky, na povrch Zeme sa derú horúce gejzíry. Svoju silu nám príroda ukazuje aj v podobe búrok, keď oblohu bičujú nespočetné blesky a vietor sa preháňa nespútane nad krajinou. Aký druh energie sa páči karikaturistom? A ako ho dokážu spodobiť? To sa rozhodli zistiť organizátori v 14. ročníku medzinárodnej súťaže kresleného humoru FRAŠTACKÝ TŔŇ a vybrali tému "ENERGIA". Súťaž bola vyhlásená 1. apríla 2022, uzavreli sme ju 10. augusta 2022. O víťazoch súťaže rozhodla porota 25. augusta 2022, slávnostné vyhlásenie výsledkov 14. ročníka a vernisáž výstavy súťažných prác sa bude konať 30.09.2022. Sprievodným podujatím budú výstava kresleného humoru víťaza 13. ročníka Pavla Rychtaříka pod názvom S ceruzkou a gitarou na vandre a výstava MAĽOVAL HLAVOLAM - Ilustrované palindrómy Stana Kochana. Otvorené budú 30. septembra – 30. októbra 2022 vo Výstavnej sieni Vlastivedného múzea na Rázusovej ulica 6 v Hlohovci.  Všetkých nadšencov humoru a karikatúry srdečne pozývame.


Názov prímateľa
EX LIBRIS AD PERSONAM HLOHOVEC

Celkový rozpočet:
3 700,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €