Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Hudba u Fullu 2022

Krátky opis
Cyklus komorných koncertov Hudba u Fullu bude pokračovať v nedeľu 18. 9. 2022 o 18:00 h v Galérii Ľudovíta Fullu koncertom Československého komorného dua, pozostávajúceho z huslistu Pavla Burdycha a klaviristky Zuzany Berešovej.
Fotogaléria
Názov podujatia
ČESKOSLOVENSKÉ KOMORNÉ DUO - Koncert v rámci projektu Hudba u Fullu 2022

Miesto konania / kraj
Ružomberok / Ružomberok

Termín konania
18.09.2022

Popis projektu

V pestrom programe, zostavenom z hudby slovenských a českých skladateľov sa poslucháči budú môcť započúvať do diel Leoša Janáčka, Eugena Suchoňa, Petra Machajdíka a Bohuslava Martinů.


Peter Machajdík: Hra na hru

Leoš Janáček: Sonáta pre husle a klavír
I. Con moto
II. Ballada
III. Allegretto
IV. Adagio

Eugen Suchoň: Sonatina pre husle a klavír, op. 11
I. Allegretto con agitatione
II. Largo, sostenuto
III. Allegro assai

Bohuslav Martinů: Elégia, H. 3

Bohuslav Martinů: Česká rapsódia H. 307

 
Československé komorné duo pôsobí na hudobnej scéne od roku 2004 a patrí k najlepším súborom komornej hudby v Česku a na Slovensku. Duo zameriava svoju interpretačnú činnosť na tvorbu slovenských a českých skladateľov 19. - 21. storočia. V roku 2019 natočilo vo svetovej premiére na kompaktný disk Fantáziu a Burlesku, op. 7 Eugena Suchoňa, v autorskej verzii pre husle a klavír. V pozícii rezidenčného súboru diplomatických misií Českej a Slovenskej republiky, pri oslavách 100. výročia vzniku Československej republiky a 25. výročia vzniku Českej a Slovenskej republiky v roku 2018, predstavilo Československé komorné duo svoje interpretačné majstrovstvo publiku nielen v metropolách na európskom kontinente (Rím, Varšava, Štokholm, Atény, Bern, Budapešť, Bukurešť, Dublin, Kišiňov, Lisabon, Nikózia, Podgorica, Riga, Vilnius), ale aj v Ázii (Taipei, Peking, Jakarta), Amerike (Havana, Brasilia) a Afrike (Káhira, Nairobi). V roku 2018 dvojica hudobníkov naštudovala na objednávku festivalu Forfest Czech Republic program "Slovenské a české skladateľky v Československu" zo skladieb Vítězslavy Kaprálovej, Ivany Loudovej, Sylvie Bodorovej, Iris Szeghy a Viery Janárčekovej. V roku 2017 prezentovali tvorbu českých skladateľov Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetanu a Leoša Janáčka na koncertnom turné v Číne (Beijing, Shanghai, Jiaxing, Hangzhou, Qingdao). V roku 2016 nahrali dva kompaktné disky, prvý s hudbou slovenského skladateľa Ladislava Kupkoviča a druhý s koncertnými valčíkmi významného rodáka z Bardejova Bélu Kélera. Československé komorné duo je publikom aj kritikmi oceňované za vysokú profesionalitu, perfektnú súhru a tvorivé interpretačné výkony naplnené širokou škálou emócií, vitalitou a expresivitou. Do Ružomberka neprichádza dvojica skvelých hudobníkov po prvýkrát. V rámci cyklu Hudba u Fullu uviedla v minulosti širokú škálu hudby nielen slovenských a českých autorov, ale aj diela skladateľov zo vzdialenejších kútov sveta. Ružomberok sa môže tešiť na silný umelecký zážitok.



Názov prímateľa
Simach Art

Celkový rozpočet:
5 233,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €