Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstava New York

Krátky opis
Výstava obrazov "Savant syndrome" sa uskutočný 14.9 o 19h v Screw Room Galler, Mothership NYC, 252 Green street, 11222 Brooklyn, New York . Súčasťou prezentácie bude aj performatívna udalosť "Perfor4four" v podaní umelcou zo Slovenska a Čiech (Jana Orlová, David Helán, Pavel Tichoň a Viktor Fuček). Aktivity boli realizované 1.9 v Českom centre v New Yorku aj za účasti Tomáša Rullera, 16.9 na Generálnom Konzuláte Slovesnka v New Yorku a bude odprezentovaná taktiež 21.9 v Midway Gallery v Bostone.
Fotogaléria
Názov podujatia
Savant syndrome

Miesto konania
Spojené štáty americké

Termín konania
14.09.2022 - 21.09.2022

Popis projektu

Viktor Fuček je terrapeut, liečiteľ a mestský šaman, ktorý používa rituály na obnovu posvätného prostredia v ľuďmi zastavanom priestore. Za týmto účelom vytvára maľby, inštalácie a performancie, v ktorých posúva hranice toho, čo sa zvyčajne vníma ako priestor, a ukazuje, ako môžu experimentálne postupy pomôcť nájsť nové stratégie na riešenie problémov súčasnej spoločnosti.

Preto sú prezentované diela vytvorené na tému spojení, ktoré metaforicky vizualizujú súčasnú vzťahovú ontológiu. Ide o mapovanie súčasného post-humánneho bytia, ktoré je založené na rôznych typoch spojení, väzieb, prepojení, zdieľaní, afiliácií a angažovaností (či už v reálnom alebo digitálnom svete) a tak formujú našu existenciu. Tá však podlieha neustálym zmenám; naše bytie je fluidné a vo svojej podstate performatívne. Osobný záujem sa zameriava na skúmanie efemérnosti a nestability s animačným charakterom v umení ako alegórie ľudskej existencie. Súčasťou prezentácie bude aj performatívna udalosť "Perfor4four" v podaní umelcou zo Slovenska a Čiech a to menovite: Jana Orlová, David Helán, Pavel Tichoň a Viktor Fuček. Akcia už bola realizovaná 1.9 v Českom kultúrnom centre v New Yorku aj za účasti Tomáša Rullera a bude odprezentovaná taktiež 21.9 v Midway Gallery v Bostone. 

Názov prímateľa
Viktor Fuček

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
2 805,00 €