Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Reprízy autorskej tvorby Radoslava Piovarčiho

Krátky opis
7. Septembra 2022 Vás srdečne pozývame na reprízu inscenácie JUST ASK HER. v Prešovskom Krajskom múzeu o 20:00. V spolupráci s kultúrnym centrom Wave je uvedenie inscenácie prvou reprízou od premiéry vo februáry 2022. Tešíme sa na Vás. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
JUST ASK HER.

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
07.09.2022

Popis projektu
JUST ASK HER.
Tanečná inscenácia JUST ASK HER. sa zaoberá otázkami rodovej rovnosti.
Tri ženy zobrazujú, čo znamená byť limitovaná, umlčaná, či kategorizovaná. Môžeme sa správať k sebe viac férovo? Kedy si naozaj uvedomíme, aké dôležité je o tejto téme hovoriť nahlas? Aj živé umenie je priestor pre rôzne otázky týkajúce sa nespravodlivosti v spoločnosti.
Máš dostatok priestoru? Cítiš sa tu dobre? Aké je to byť stredobodom pozornosti? Čo chceš povedať? Zaujíma niekoho, čo chceš povedať? Musíš zvýšiť hlas, aby ťa bolo počuť? Ako sa cítiš? Môžem s tebou zdieľať tento priestor? Správam sa k tebe férovo? Prečo si taká vážna? Čo znamená byť rešpektovaná? Ako dlho chceš čakať? Prehovorila by si, ak by ťa niekto vyzval? Zvládneš to sama? V koho topánkach momentálne kráčaš? A čo protokol? Čo sa s tým dá robiť? Dokážeme nájsť riešenie?

performeri: Lucia Bielik, Denisa Čiefová, Michaela Králiková
kostýmy: Gabriela Čechová
hudba: Nina Pixel
iniciátor projektu: Radoslav Piovarči
trvanie: cca 50
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Názov prímateľa
TRAKT

Celkový rozpočet:
13 300,00 €

Výška podpory:
10 000,00 €