Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

PGU kids

Krátky opis
Vzdelávací program Považskej galérie umenia v Žiline v roku 2021.
Fotogaléria
Názov podujatia
PGU kids

Miesto konania / kraj
Žilina / Žilina

Termín konania
06.05.2021 - 31.12.2021

Popis projektu

Vzdelávací program PGU kids (2021) k 3 vybraným výstavám z výstavného plánu PGU na rok 2021 (Generácia 909, 76 Druhá vlna slovenskej moderny, Julián Filo - Filozofia gesta, Stano Masár - Ako čítať skutočnosť?). Ich časová postupnosť vo výstavnom pláne PGU 2021 je v istom zjednodušení paralelou s chronológiou dejín umenia približne od pol. 30. rokov 20. st. až po aktuálne umenie 21. st. Vznikol náučný oblúk od druhej vlny slovenskej moderny až po súčasné umenie objektu a inštalácie a tento potenciál sa stal východiskom pre vzdelávacie podujatia, ktorých cieľom je pracovať s divákom školského veku, s rodinami s deťmi, ale aj ďalšími kategóriami diváka a previesť ich na pozadí 3 výstav umením 20. a 21. storočia.

Hlavné aktivity:

-       interaktívny detský sprievodca (3x) k trom vyššie uvedeným výstavám v roku 2021

-       workshop Vytvor si vlastnú galériu! (v snahe priblížiť komplex výstavy, najmä proces, ktorý k nej vedie, účastník skúsi (obrazne) prácu v galérii: vytvorením vlastnej koncepcie, ktorú uplatní v modeli výstavných priestorov PGU so zmenšenými reprodukciami diel zo zbierok PGU, popr. diel z aktuálnych výstav)

-       detský workshop Kolážuj a mixuj (k výstave Juliána Filu, venovaný tvorbe koláže)

-       workshop s autorom Stanom Masárom vo výstave Ako čítať skutočnosť?


Vzdelávací projekt PGU kids podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Názov prímateľa
Považská galéria umenia v Žiline

Celkový rozpočet:
2 380,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €