Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Iná perspektíva

Krátky opis
Verejná prezentácia série diel s názvom 30, ktoré sú súčasťou projektu Iná perspektíva
Fotogaléria
Názov podujatia
Adam Šakový / 30

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
08.08.2022 - 21.08.2022

Popis projektu

Vystavný projekt Adama Šakového s názvom 30, odkazujúcim pragmaticky na počet prezentovaných diel, nadväzuje na výstavu s pomenovaním 16 a je súčasťou výstavného projektu Iná perspektíva.

Horizontálna maliarska inštalácia je tvorená vertikálnymi, úzkymi maľbami, vytvárajúcimi rôznorodé, väčšie či menšie zhluky alebo jednotlivo umiestňované maľby v priestore galérie. Konkrétne fragmenty krajiny na seba častokrát narážajú, prekrývajú sa, vytvárajú vizuálne prepojenia alebo sa naopak zo skupiny vyčleňujú.

Na jednotlivých maľbách sú prvky prirodnej krajiny, ale aj tej poznačenej ľudským zásahom. Zobrazené sú tu pozostatky ľudskej činnosti, erodované, zkorodované, dočasné ako

je dočasná aj hruda snehu na formáte, umiestnenom na podlahe výstavného priestoru. Niektoré maľby zobrazujú väčší vysek krajiny, iné ponúkajú makro záber. Textúrované pastózne fragmenty imitujú steny, múry, články architektúry či povrch kameňa. Priamo sa do malieb otláčajú aj prefrotované kmene stromov.

Jednotiacim prvkom je na väčšine formátov prítomný horizont, kompozičná mustra, ktorá prezentované maliarske stromoradie prepája do celistvej kompozície a priestor medzi maľbami sa stáva súčasťou obrazu.

Názov prímateľa
Adam Šakový

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
7 644,00 €