Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Aktivity mimoOs 2/2 2021- 1/2 2022

Krátky opis
Performance/site-specific dance happening Hmm...ono to má membránu. Prišlo, je tam. Vie o nás všetko. Nie všetko musí prezradiť. Nepatríme tomu. Ani ono nikomu. Je zložené zo spomienok, emócií, formované architektúrou. Barbora si prizvala Luciu aby ono spolu našli. Možno to tam je, ale možno je to inde. Možno to je Génius, možno tulák, možno je to to, čo patrí tomu miestu alebo mestu.
Fotogaléria
Názov podujatia
mimoOs&col.: GENIUS LOCI / česká premiéra

Miesto konania
Česká republika

Termín konania
30.08.2022

Popis projektu

mimoOs&col. : GENIUS LOCI


Performance/site-specific dance happening


Hmm...ono to má membránu. Prišlo, je tam. Vie o nás všetko. Nie všetko musí prezradiť.

Nepatríme tomu. Ani ono nikomu. Je zložené zo spomienok, emócií, formované

architektúrou. Barbora si prizvala Luciu aby ono spolu našli. Možno to tam je, ale možno je

to inde. Možno to je Génius, možno tulák, možno je to to, čo patrí tomu miestu alebo

mestu.


Zrazu sa pohyby tela priamo pred vašimi očami menia na akúsi virtuálnu neurónovú sieť pamäti, na podobenstvo zmyslu, imaginácie a funkcie ukladania mysle do hmoty. Na čosi bežne neviditeľné, na niečo, čo je v nás bytostne a hlboko ukryté.  (Inšpirované textom Mateja Kréna, Pravda Kultúra/Last-minute Utorok 27. júla 2004)


Tvorkyňa konceptu a choreografie: Barbora Janáková

Performerka a spolutvorkyňa: Lucia Kašiarová

Zvuková kompozícia: Juraj Čech

Kostýmy: Michaela Mokrá

Produkcia a PR: mimoOs


Uvedenie diela z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Predstavenie vzniklo v produkcii festivalu Bratislava v pohybe 2021 s finančnou podporou Fondu na podporu umenia, Nadácie mesta Bratislavy a Bratislavského samosprávneho kraja.

Názov prímateľa
mimoOs

Celkový rozpočet:
10 860,00 €

Výška podpory:
10 000,00 €