Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Muziganské Priepasné

Krátky opis
folklórne hudobno-tanečné dielne a sobotné podujatie pre verejnosť
Fotogaléria
Názov podujatia
9. Muziganské Priepasné 2022

Miesto konania / kraj
Priepasné / Myjava

Termín konania
18.08.2022 - 21.08.2022

Popis projektu

Priepasné bude po roku opäť hostiť folkloristov, účastníkov hudobno-tanečných dielní, ako aj folklórne kolektívy na podujatí MUZIGANSKÉ PRIEPASNÉ.

Jeho súčasťou sú muziganské škola, škola tančenia a tento rok aj spevácka škola – viacdňové letné hudobné a tanečné dielne zamerané na hudobno-tanečné intepretačné štýly. Lektori, ktorí patria k slovenskej špičke (Alfréd Lincke, Katarína Glabičková, Eva Brunovská, Michal Noga, Peter Obuch a ď.) budú tento rok učiť materiál z trnavskej oblasti.

V sobotu 20. 8. o 19:30 večer je pripravený program pre verejnosť. Priedstavia sa gajdoš Matej Beňo z Bolešova so zoskupeniami Bosoráci a Piechovská muzika, Detský folklórny súbor Magdalénka z Modry a domáca ženská spevácka skupina. Záver podujatia bude už tradične patriť vystúpeniu účastníkom tábora.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia – hlavný partner

Názov prímateľa
Centrum tradičnej kultúry v Myjave

Celkový rozpočet:
3 125,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €