Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

HAPPY END

Krátky opis
Surrealistické podobenstvo na dobu pandemickú, sa odohráva priamo na vodnej hladine a v okolí tajchu Klinger. Alegorický obraz toho, čo sme prežili za posledné tri roky, vám v hudobnej groteske a s humorom občas zamrazí úsmev na tvári. Ak vám chýbajú šťastné konce a svet vás desí, príďte zažiť Happyend s nami.
Fotogaléria
Názov podujatia
HAPPY END

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
11.08.2022 - 13.08.2022

Popis projektu

DIVADLO HAPPYEND 

 

Hudobná groteska Happyend sa odohrá priamo na vodnej hladine tajchu Klinger a v jeho okolí. Premiéru mohli diváci vidieť minulý august počas festivalu Vlnoplocha a vďaka veľkému úspechu sme sa rozhodli zopakovať ju aj tento rok 11., 12. a 13. augusta 2022.

 

Happyend je surrealistické podobenstvo na dobu pandemickú. Na vodnej hladine sa odzrkadlí to, čo sme prežili za posledné dva roky, a kam sme sa dostali dnes. Naším cieľom bolo reflektovať prežité traumy pozitívnym, či úsmevným spôsobom a vyvolať v divákovi pocit nádeje. Nekonečná otázka: “Kedy sa to už konečne skončí ?”, ktorá nás všetkých sužovala, nakoniec nadobudla nový rozmer. Čo keď šťastný koniec vystrieda smutný začiatok? Koľko koncov dokážeme prežiť? 


Ďakujeme Zboru dobrovolných hasičov Banská Štiavnica , ktorý nám pomôže v závere vyčarovať vodný zázrak.  

 

Predstavenia začínajú o 20:15 za predpokladu suchého počasia. Prosíme divákov, aby na predstavenie prichádzali primárne pešo, aby sme sa vyhli prehlteniu parkoviska. Na pešiu cestu z mesta sledujte drevené šípky s názvom “Pešo do skanzenu”. Keď popri cintoríne vystúpite na križovatku, pokračujte lesom a hľadajte smerovku Klinger.

Vstupné je 8 euro pre dospelých, 4 eurá pre deti nad 6 rokov a platí sa pri vstupe. Menšie deti majú vstup zadarmo. Psíkov, prosíme, nechajte doma.

 

Koncept scenár a réžiu zastrešili autorky imerznej polydrámy Kosmopol Milla Dromovich a Klára Jakubová.

 

Hrajú: Monika Haasová, Peter Kadlečík, Kata Zagorsky, Miro Beňuš, Vlado Zboroň, Gertrud Mária Korpič, Nina Rosa, Martin Albrecht, Igor Kuhn

Hudba: Nina Rosa, Martin Albrecht

Hudobná spolupráca: Oskar Rózsa a Ivana Mer

Technická realizácia a grafika: Henrich Žucha

Scéna a výroba: Wašo Wačkovec, Martin Grman, Henrich Žucha

Kostýmy a masky: Iveta Petrikovičová

Produkcia: Veronika Hoscheková, Sára Šmelková, Miriam Húšťavová

Foto: Ján Petrík

Názov prímateľa
VLNOPLOCHA

Celkový rozpočet:
43 050,00 €

Výška podpory:
32 000,00 €