Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vydanie zvukového nosiča zoskupenia Ondro a kamaráti

Krátky opis
Ondro a kamaráti nahral prvé CD.Trakto.z. a Ondrej Druga naviazali spoluprácu v roku 2022 za účelom prepojenia kultúnej komunity. Svoje prvé CD a dve piesne z pripravovaného CD budú zverejnené k výročiam dvoch augustových udalostí: 21. augusta, na výročie okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy a 29. augusta,na výročie Slovenského národného povstania.Single sú súčasťou pripravovaného CD,ktorého oficiálny krst spojený s koncertom uvedie Ondro a kamaráti v decembra v Banskej Bystrici.
Fotogaléria
Názov podujatia
Krst CD Ondro a kamaráti

Miesto konania / kraj
Banská Bystrica / Banská Bystrica

Termín konania
01.07.2022 - 31.12.2022

Popis projektu

Projekt Ondro a kamaráti nahral svoje prvé CD. 


Projekt Ondro a kamaráti, ktorý zaujal porotu posledného kola šou Zem spieva, nahral svoje debutové CD. 

Dve piesne z pripravovaného CD plánuje projekt zverejniť k výročiam dvoch augustových udalostí: 21. augusta, na výročie okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy v roku 1968, bude zverejnená pieseň Jednej krásnej noci. Pieseň pôvodne vymyslel pastier a fujarista Martin Ľupták - Sanitrár z Kováčovej pri Zvolene, jeho hlas zaznie aj v úvodnej časti modernejšieho spracovania tejto piesne. 

Dňa 29. augusta, na výročie Slovenského národného povstania, zase projekt plánuje zverejniť pieseň V šírom poli lipka stojí. Ide o pieseň s protifašistickým kontextom: pôvodná pieseň svetoznámych Alexandrov na Horehroní zľudovela - miestni ľudia prebrali melódiu a slová si zmenili. 


Oba single budú súčasťou pripravovaného CD, ktoré plánuje tento projekt dokončiť počas jesene. Prvý oficiálny koncert spojený s krstom CD nosiča je plánovaný na začiatok decembra tohto roku. 


CD sa nahrávalo v štúdiu https://www.molcarecords.com/" style="text-decoration:none;">Môlča records, vydavateľ ešte nie je istý. 

Na CD sa podielali hudobníci:

Ondrej Druga

Marek Kľúčik

Michal Latinák

Marek Pisarčík

Michaela Mária Dobáková

Ivana Ivanić

Juraj Súdi

Šimon Škoda 


Speváci:

Barbora Krištofíková a.h.

Michal Dudáš  a.h.

Sabina Ladecká a.h.

Vladimír Latinák a.h.

Bohumil Novák a.h.

Jozef Varga a.h.

Vladimír Rekšák a.h.

Katarína Mosnáková-Bagľašová a.h.

Leonóra Súdiová a.h.

Michaela Neupauerová a.h. 



Hlavným autorom hudobných úprav projektu je Ondrej Druga. 


Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
TRAKT

Celkový rozpočet:
11 700,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €